Peto kolo Carlsberg snooker lige “Best of the best” odigrano u Kiseljaku i Bugojnu

U snooker klubu “Desetka” u Bugojnu, finale petog kola Carlsberg snooker lige igrali su već dobro poznati Zlatan Fuka i Adis Burak. Fuki je ovo bilo treće finale ove sezone do kojeg je došao sigurnim pobjedama uz samo dva izgubljena frejma.

Adis Burak je već na početku turnira imao veliku prepreku ispred sebe u vidu Armina Bešića koji je osvojio jedno od prethodnih kola. Međutim, Burak pruža odličnu igru i pobjeđuje sa 3:1, a zatim pobjedama protiv Fadila Here i Harisa Ljubuškića zakazuje duel protiv starog rivala Fuke i reprizu finala prvog kola ove sezone kada su isti igrači bili u finalu.

Kao i tada, i ovaj put je Zlatan Fuka bio uspješniji. Sigurnom igrom je vrlo brzo poveo sa 2:0, i iako je Adis Burak uspio smanjiti na 2:1, Fuka je ostao dovoljno smiren te je četvrti frejm riješio u svoju korist i tako s rezultatom 3:1 osvojio peto kolo. Vrijedi spomenuti i da je Zlatan Fuka napravio i najveći brejk na turniru od 67 poena.

U diviziji Kiseljak su se u posljednjih par kola izdvojila dva imena koja pretendiraju na završni Masters, a to su Emir Meša i Igor Antić, a finale petog kola su igrala upravo ova dva igrača. Emir Meša nije dozvolio svom protivniku da nametne svoju igru i slavio je vrlo uvjerljivo rezultatom 3:0, i tako po drugi put zaredom, a treći u sezoni, bio najbolji u diviziji Kiseljak.

Liga se nastavlja ovog vikenda mečevima u divizijama Sarajevo i Tuzla, a sve informacije u vezi Carlsberg snooker lige “Best of the Best” možete pronaći na Facebook stranici Snooker organizacije kao i na www.snookerorg.ba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Važno priopćenje za javnost iz JKP Komunalac Busovača

VIDEO Busovački vremeplov – Busovača iz zraka