spot_img

Petković i Livaković: “Svi smo odrasli muškarci, nemamo problema s kritikama”

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama za odlučujući ogled s Italijom u kampu u Neuruppinu. Pred novinarima su danas bili Dominik Livakovići Bruno Petković.

Koliko su godine igranja u Italiji pomogle u taktičkom sazrijevanju, bilo je prvo pitanje za Petkovića…

– Bio sam mlad, možda i tvrd, nisam upijao toliko na početku, a većina trenera koje sam imao tamo su bili strogi i davali naglasak na taktici. Sigurno da sam naučio puno toga. Vjerujem da je individualna taktika jako dobra stvar, a isto tako vjerujem da imamo jako puno kvalitetnih igrača i da to možemo odvesti u dobrom smjeru, započeo je Petković.

– Mislim da su Španjolci odigrali bolju utakmicu s Italijom, iako rezultat govori drukčije, nego s nama. Mislim da su jako dobro igrali i prisilili ih da se brane, rekao je napadač Hrvatske. 

Koliko je kompliciranija situacija golmanu kada se mijenja obrambena četvorka ispred?

– Svi naši defenzivni igrači su odlični igrači, to nema veliki utjecaj. Ipak, primili smo 5 golova i svjesni smo da to nije dobro i moramo popraviti to, rekao je Livaković.

Koliko ste spremni nakon jednog boda u dvije utakmice i kojeg napadača biste izdvojili u Italiji?

– Ovisimo o sebi, to je najvažnije i pozitivna stvar. Dat ćemo sve od sebe da uveselimo navijače i bolje igramo. Imaju stvarno kvalitetnu ekipu, dobre šutere kao Chiesa, Frattesi i Scammaca, rekao je Livaković.

Koliko ste zadovoljili zahtjeve izbornika dosad, bilo je pitanje za Petkovića…

– Zahtjevi variraju od utakmice, što se tiče Španjolske, tu je nezahvalno govoriti išta. Za zadnju utakmicu, imali smo plan igrati na užem prostoru i da ja budem mantinela koja će odbijati lopte za ostale, i hvatati centrašutove kada mogu. Sve pada u vodu kada rano primiš gol, i to je peh. Bez obzira na to, isključiva krivica je na nama.

Koliko Vam je važno zabiti gol protiv Italije, kao što ste dosad zabijali u važnim utakmicama protiv Brazila i Nizozemske?

– Prioritet je pobjeda Hrvatske, ne da Bruno Petković zabije gol. Isključiva krivica je na nama sada, ostali smo dužni navijačima. 

– Vjerujte mi da bih bio najsretnija osoba da Ante Budimir zabije dva gola protiv Italije, naravno bio bih zadovoljan i da ja zabijem, ali važno je upisati pobjedu, rekao je Petković.

Imate li više optimizma za Italiju nakon utakmice Španjolske i Italije?

– Ta utakmica je pokazala deficite u igri Italije. Vidjeli smo nedostatke u igri Italije, imamo vremena još za analizu kroz iduće dane i vidjeti što to možemo iskoristiti, rekao je Petković i dodao:

– Bila je to jako teška utakmica za njih, a mi očekujemo pobjedu. Svjesni smo da sve trebamo napraviti da popravimo što nismo dobro radili i to je bitno.

Što mislite o Donnarummi, vrataru Italije?

– Moje mišljenje je da je Donnarumma bio najbolji igrač zadnje Eura. Mislim da je odličan i mlad golman, tako da sve najbolje o njemu, rekao je Livaković.

Što po tvojem mišljenju trenutno ne funkcionira u igri reprezentacije?

– Većinu utakmice protiv Albanije smo bili u podređenom položaju, trebali smo puno toga izmijeniti u odnosu na početak i to nam nije pomoglo.

– Trebamo se držati jednog plana igre, spominje se neka negativna atmosfera, kritike ili prema meni ili drugima igračima, to nema veze. Mi smo svi odrasli muškarci koji idu dalje. Vjerujte da svi želimo najbolje, od ekonoma do svakog igrača i idemo prema pobjedi s Italijom, rekao je Petković.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti