spot_img
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

PERO GUDELJ JOŠ KRITIČNO: ‘Mnogi žele pomoći, a neki nude čak i svoje organe!’

Zaposlenici i prijatelji vjeruju kako će FIS Vitez nakon ovoga biti još jači listopad 2008. svibanj 2014. kolovoz 2015. 10. kolovoz 2015.

Pero Gudelj (60), biznismen iz Viteza i vlasnik poslovno-trgovačkog centra FIS, i dalje je u jako teškom stanju. Da je njegov život i dalje ugrožen novinarima je redom potvrđivala i Muamera Šehić, glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu.

– Stanje je, nažalost, još uvijek isto, jako teško i za sada nema poboljšanja. Iako nije praksa bilo koje zdravstvene ustanove da se govori o stanju pacijenta, ali moram reći da mnoga nagađanja o pomijeranju rukom, otvaranju očiju, hodu, nažalost, nisu točna. Nitko više od nas ne bi volio da je tako, ali…, kaže nam glasnogovonica Šehić. Na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu Gudelj je dovezen iz Hrvatske bolnice “Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj nakon što je pronađen na lokalnom putu u mjestu Krčevina s teškom ranom na sljepoočnici glave. Odmah je podvrgnut operaciji koja je trajala sedam sati. Zahvat je preživio, a liječnici tek polažu nade u njegov oporavak.

Istom se nadaju i mnogobrojni zaposlenici trgovačkih lanaca FIS kojima je gazdovao Gudelj, ali i mnogobrojni njegovi poznanici i prijatelji.

Upravo zbog toga ovih dana su gotovo blokirane mnoge telefonske linije u Kliničkom centru u Sarajevu. Stotine poziva u ovu instituciju stiže svaki dan, a svi bi željeli znati kako je Pero, ima li poboljšanja u njegovom oporavku te je li mu bilo što potrebno. Žele pomoći na bilo kakav način, a neki od njih su bili spremni Gudelju, ako bi to pomoglo u njegovom oporavku, donirati i svoje organe. Svi ističu kako je Gudelj ljudska veličina koja je pomogla mnogima, svojim zaposlenicima, prijateljima, poznanicima, pa čak i onima koje nije ni poznavao. Mnoge je stambeno zbrinuo, novčano pomogao, svoje radnike je u svakom smislu poštovao te je, sudeći prema pozivima koji stižu u Klinički centar, mnoge zadužio svojim dobrim djelima.

Koliko je Gudelj dobar čovjek, svjedoči i priča čitatelja Klixa prema kojoj je Gudelja oduševila činjenica da ga je jedan stariji kupac u njegovom trgovačkom centru FIS prepoznao kao glazbenika, ne kao vlasnika trgovačkih lanaca i bogatog čovjeka. “Gdje si svirač”, kazao je Peri starac koji se slučajno susreo s Gudeljom pilikom kupovine sa suprugom. Gudelj je tada ovaj bračni par počastio te im omogućio da svaki mjesec na račun kuće u njegovim trgovinama kupe robu u vrijednosti od 100 KM. Upravo zbog činjenice da je Gudelj veliki čovjek, tragedija koja se dogodila potresla je mnoge ljude u BiH.

Autor: Robert Soldo / Vecernji.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM