Srijeda, 6 srpnja, 2022

Papa pozvao muslimane, protestante i katolike da se zajedno odupru “barbarskim napadima”

Pročitajte i ovo

Papa Franjo vrlo je odlučno u Nairobiju osudio radikalizaciju mladih koji su “postali ekstremisti” kako bi izvodili neopravdane “barbarske napade” uime Boga, pozivajući muslimane, protestante i katolike da se zajedno odupru.
“Naše je zajedničko uvjerenje da je Bog kojem težimo služiti Bog mira! Njegovo sveto ime ne smije se nikada koristiti za opravdanje mržnje i nasilja”, ponovio je on.

U apostolskoj nuncijaturi u Nairobiju, Jorge Bergoglio obratio se drugog dana posjete Africi predstavnicima anglikanske, luteranske, metodističke, pentekostne crkve kao i dostojanstvenicima islama i animizma.

“Znam koliko je u vama živa uspomena na barbarske napade u trgovačkom centru Westgate u Nairobiju, na sveučilištu Garissa i u Manderi”, rekao je on aludirajući na niz pogibeljnih napada koje su u Keniji izveli islamisti somalskog šebaba unazad dvije godine.
“Prečesto mladi postaju ekstremisti uime religije kako bi posijali neslogu i strah i uništili samo tkivo našeg društva”, kazao je on.

Upravo zbog toga “ekumenski i međureligijski dijalog nije luksuz, nije na volju, to je nešto što našem svijetu, ranjenom sukobima, stalno sve više treba”.

Papa Franjo doputovao je u srijedu u Nairobi, prvu stanicu svoje prve afričke turneje tokom koje će osim Kenije do ponedjeljka posjetiti i Ugandu i Srednjoafričku Republiku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

VIDEO Ovo je najbolja krava koju ćete vidjeti u BiH, a evo i zašto

U okviru Dana kosidbe i Strljanice na Kupresu je održana i stočarska izložba na kojoj se moglo vidjeti mnogo...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo