Četvrtak, 30 lipnja, 2022

Papa Franjo poručio snahama da svekrve učine sretnima a svekrvama da pripaze na svoj ‘jezik’

Pročitajte i ovo

Papa Franjo odao je u srijedu počast svekrvama, po njemu često žrtvama najtrivijalnijih “klišeja” i pozvao ih da “obrate pažnju na (svoj) jezik”, posebno u odnosu sa svojim snahama.

Ovotjedna opća audijencija na Trgu svetog Petra bila je posvećena odnosima među generacijama, a Papa je imao dugu digresiju o “mitskom liku” svekrve.

“Svekrva, ne kažem da je vidimo kao vraga, ali je uvijek pogrdno predstavljena. Ali svekrva (ili punica) je majka vašeg supruga i majka vaše supruge”, rekao je.

“Mi si govorimo da je svekrva – što dalje, to bolje. Ali ne, ona je majka, ona je starija osoba. Ženi je jedna od najljepših stvari imati unuke. Kad joj djeca imaju djecu, ona ponovno oživi”, nastavio je 85-godišnji argentinski papa.

Jorge Bergoglio je upozorio snahe: “Čuvajte odnose sa svojim svekrvama. Ponekad su one malo posebne, ali su pružile majčinstvo vašem suprugu”.

“Barem ih učinite sretnima”, dodao je.

Franjo upozorio je i svekrve: “Kažem vam, pazite kako se izražavate, (devijacije) jezika jedan su od najružnijih grijeha svekrva”.

Papa se ispričao što je održao opću audijenciju u sjedećem položaju zbog bolova u koljenu koji su ga nedavno prisilili da otkaže neke obveze.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:abcportal

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

USVOJEN REBALANS PRORAČUNA ŽSB Povećanje od 34 milijuna KM

Danas je u Travniku održana 28. sjednica Sabora ŽSB. Zastupnici su raspravljali ukupno o devet točaka dnevnog reda, od...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo