Nedjelja, 2 listopada, 2022

Papa Franjo: Ne poričem zlostavljanja

Pročitajte i ovo

Katolička crkva mora tretirati slučajeve seksualnog zlostavljanja s “nultom tolerancijom”, istaknuo je papa Franjo, koji ih je opisao kao “monstruoznost”, prema izvacima iz intervjua za portugalski televizijski kanal.

To je vrlo jasno. Nulta tolerancija. Svećenik ne može nastaviti biti svećenik ako je agresor. Ne može jer je ili bolestan ili kriminalac, rekao je Papa u intervjuu za TVI/CNN Portugal, čiji su ulomci objavljeni na web stranici kanala.

To je monstruozno, jer uništava živote, dodao je u tom dvodijelnom intervjuu koji će biti emitiran u nedjelju i ponedjeljak navečer.

Neovisno povjerenstvo, čiji je rad počeo početkom godine, trebalo bi istražiti slučajeve spolnog zlostavljanja unutar Crkve u Portugalu, zemlji s jakom katoličkom tradicijom.

To povjerenstvo, stvoreno na inicijativu Crkve, prikupilo je već oko 400 svjedočanstava, od kojih je 17 predano pravosuđu, nedavno je istaknuo Pedro Stretch, dječji psihijatar koji vodi ovu radnu skupinu čiji zaključci moraju biti predstavljeni na kraju godine.

Ne poričem zlostavljanja. Samo jedno zlostavljanje bilo bi već monstruozno, priznao je Papa u ovom intervjuu.

Papa je također naznačio da namjerava posjetiti Portugal tijekom sljedećih Svjetskih dana mladih, globalnog susreta mladih katolika koji će se održati od 1. do 6. kolovoza 2023. godine.

Razmišljam otići tamo, rekao je, dodajući: U svakom slučaju, Papa će ići.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:jabuka.tv

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Čović glasao u Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović glasao je danas na biračkom mjestu u Hrvatskom...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo