Paladino će i subotom morati raditi u SKB Mostar zbog velikih gužvi

0
135
Prof. dr. sc. Josip Paladino od jučer i službeno radi u SKB-u Mostar. Jedan od najpoznatijih hrvatskih neurokirurga tako je počeo svoju misiju u Hercegovini, a sudeći prema prvom danu, imat će pune ruke posla. Paladina je jučer i danas dočekalo mnoštvo pacijenata. Svi oni trebaju pomoć ovoga stručnjaka, a kako su rekli za Pogled.ba u SKB-u Mostar, pozivi su krenuli čim se saznalo da će početi raditi u mostarskoj bolnici.

– On je trebao početi raditi prije tri tjedna, ali smo imali problem s opremom koju smo nabavili zbog njegovog dolaska. Jedan mikroskop je bio oštećen u prijevozu i morali smo ga vratiti dobavljaču. Sada smo dobili zamjenski i prof. Paladino je mogao krenuti s radom. U punom kapacitetu će raditi kada dobijemo nam isporuče mikroskop koji su oštetili – rekao je za Pogled.ba ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić, dodajući kako je ovo veliki iskorak za mostarsku bolnicu.

Inače, za Paladina su se doslovno otimale brojne bolnice u Hrvatskoj i drugim zemljama. Najbrži u realizaciji poslovnog dogovora bio je ravnatelj Kvesić koji je obećao kupovinu sve potrebne opreme kako bi hrvatski stručnjak mogao raditi sve što je ranije radio u zagrebačkom Rebru. – U opremu smo morali uložiti oko pola milijuna maraka kako bi kolega Paladino imao identične uvjete za rad u nas kao što je imao u Zagrebu. To znači kako će moći u SKB Mostar raditi sve što je radio u zagrebačkoj bolnici i to je za nas velika stvar. On će svaki drugi tjedan biti kod nas, a s obzirom koliko ga pacijenata traži vjerojatno će raditi i subotama. Ne zato što mi to tražimo nego zato što on želi. Njegov način rada i pažnje koju pruža svakom pacijentu može poslužiti kao primjer mladim liječnicima kako trebaju raditi u budućnosti – zaključio je ravnatelj Kvesić u izjavi za Pogled.ba.

Osim liječenja pacijenata, jedna od Paladinovih misija u Mostaru je i formiranje tima koji će u roku od nekoliko godina moći raditi sve ono što on radi već godinama. To znači kako bi Hercegovina u budućnosti trebala dobiti nekoliko vrhunskih stručnjaka iz oblasti neurokirurgije, što je ogromna stvar za cijelu državu, a ne samo Hercegovinu. Još samo trebamo smisliti kako te ljude zadržati ovdje kada im Paladino prenese dio ogromnog znanja i vještine koju ima u onome što radi već desetljećima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.