Srijeda, 28 rujna, 2022

Ova katolkinja pješači 4 tisuće km preko Europe do Jeruzalema

Pročitajte i ovo

Ova 29-godišnja djevojka ostavila je posao, prijatelje i obitelj, trenutno je s Bogom na putu za Hrvatsku, a nada se u Jeruzalem pješke doći do Božića.

Carlota Valenzuela započela je svoje putovanje u siječnju na rtu Finisterre u sjevernoj Španjolskoj, točki koju su stari Rimljani smatrali “krajem svijeta”, javlja CNA.

Cilj joj je stići do Svete zemlje do Božića nakon što je pješačila kroz 12 zemalja samo s ruksakom i dubokom vjerom u Boga.

“Bilo je to nešto što sam na vrlo jasan i vrlo očigledan način osjetila; da me Bog poziva na hodočašće u Jeruzalem”, rekla je Valenzuela za EWTN News Nightly iz Rima 25. svibnja.

“Prije dana u kojem sam krenula postojalo je razdoblje od oko šest mjeseci u kojem sam stalno osjećala činjenicu da me Bog poziva za nešto veće”, dodala je.

Trenutno u Rimu, Valenzuela je otprilike na polovici svog hodočašća. Tijekom svog putovanja zaustavila se u mnogim povijesnim katoličkim crkvama i svetištima, uključujući Svetište Gospe Lurdske i samostan sv. Josipa u Cotignacu u Francuskoj.

“Moj način na koji radim ovo hodočašće je doslovno kucanje na vrata ljudi kako bih ih zamolila da me ugoste, tako da mi činjenica da sam u situaciji potrebe pomaže da vidim ono najbolje od čovječanstva. Imam svakodnevnu lekciju velikodušnosti”, rekla je.

Valenzuela je dodala kako voli razgovarati s ljudima koje susreće o vjeri i moliti zajedno s njima.

Ova 29-godišnjakinja također je snimala i dijelila aspekte svog putovanja sa sve većom publikom na društvenim mrežama putem svog Instagram računa, @finisterreajerusalen , koji već ima više od 13.000 pratitelja.

Njezine objave često pokazuju prirodnu ljepotu staza kojima hoda uz njen glas kako recitira molitvu ili čita pjesmu. Ali i ljude koje susreće.

Valenzuela opisuje svoje dosadašnje hodočašće kao “proces napuštanja sebe”, predajući Bogu sve što je izvan njezine kontrole.

“Osjećam da je On glavni, da to nije do mene, nego do Njega. Nikada nisam osjetila takvu usamljenost, iako nikad u životu nisam niti bila tako dugo sama”, rekla je za ACI Prensa.

„Moja se molitva mnogo mijenjala i učim malo po malo moliti, vidjeti krajolike i promatrati Božje djelo u stvarima koje vidim, Boga u pjevu ptica, u tome kako se lišće kreće s vjetrom, u krajolicima”, rekla je.

Valenzuela je rekla da su njezini roditelji bili prilično zabrinuti kada im je prvi put rekla za svoje planove da sama hoda preko kontinenta.

Za ovo hodočašće života ostavila posao, prijatelje i obitelj. No, čak i na pola puta, već se osjeća kao da nije ista osoba koja je krenula iz Španjolske u siječnju.

Rekla je: “Pozvala bih ljude da imaju hrabrosti malo istražiti sebe iznutra, da se ponekad zapitaju: što je to Bog stavio u mene?”

“I na tom putu otkrića, kada počnu nazirati kojim putem da krenu, onda bi trebali krenuti na put. Jer imate samo jedan život, čak i ako to zvuči vrlo klišej. Imate samo jedan život i samo je jedna prilika da dosegnete njegovu puninu.”

Valenzuela će krenuti iz Rima na sljedeću dionicu svog putovanja početkom lipnja, na svoj 30. rođendan. Njezine sljedeće stanice su Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Grčka.

Kad stigne u Jeruzalem, nada se da će Bogu reći “ono što sam mu govorila otkad sam počela: da sam ovdje da On u meni vrši samo svoju volju”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
spot_img

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Posljednje objavljeno

Jedini koji je pobijedio banke! Podigao 500 tisuća KM kredita, a trebao vratit 1,7 milijuna KM (VIDEO)

Kemal Duraković je svim bh. građanima poznat kao korisnik kredita u Švicarskim francima, ali ne samo zbog toga već...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo