spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Ova aplikacija krade bankovne podatke: Ako je imate, odmah je obrišite!

Nije rijetka pojava da kreatori nekih aplikacija koje preuzimate na svoj telefon imaju loše namjere. Tako Google redovno iz svoje trgovine uklanja aplikacije sa zlonamjernim softverom, ali nekada jednostavno ne mogu reagirati tako brzo. Novi izvještaj navodi da jedna aplikacija ima upravo loše namjere, te biste je trebali obrisati, ako je imate.

Najnoviji izvještaj objavljen od strane GBHackersk-a otkriva da je jednostavna To Do aplikacija, koja nosi naziv Todo: Day manager zapravo aplikacija prepuna zlonamjernog softvera nazvanog Xenomorph, a koja krije bankarskog trojanca. Trojanca je otkrio tim Zcaler ThreatLabz. Ove aplikacija prikuplja osobne podatke korisnika, a između ostalog i podatke o plaćanju, te ima namjeru ukrasti novac korisnika, piše Bajtbox.

Ona je preuzeta preko 1.000 puta, a Xenomorph trojanac krade podatke za prijavu koje koristite za aplikacije Vaše banke. Također, aplikacija može presretati SMS poruke i obavještenja omogućavajući virusu da pristupi osjetljivim podacima koji se nalaze unutar telefona.

Tako ako kojim slučajem posjedujete aplikaciju Todo: Day manager na svom Android telefonu, odmah je uklonite. Čak iako je ona uklonjena iz Play trgovine, nakon što je instalirana na vaš uređaje, morate je deinstalirati što prije. Međutim, mjesta za paniku nema s obzirom na to da je ista preuzeta oko 1.000 puta, što i nije značajan broj.

No, svakako da u budućnosti trebate svi pripaziti šta skidate na svoj uređaje. Kako bi izbjegli buduće probleme, preporučujemo da pročitate dio ispod opisa aplikacije koji se odnosi na komentare, a posebno one komentare koji su označeni crvenom zastavicom. Ova upozorenja obično dolaze od korisnika koji su na neki način bili iskorišteni, piše Poslovni.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM