Utorak, 29 studenoga, 2022

Osam stranaka okupljenih oko Trojke dogovorili pravljenje vlasti bez SDA, kreću pregovori

Pročitajte i ovo

Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni europski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove Generacije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu su danas usuglasili tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim razinama u BiH, piše Večernji list.

Suglasnost na tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim razinama u Bosni i Hercegovini dali su organi stranaka, te su ga predsjednici svih navedenih stranaka danas i potpisali. Ispred NES-a i SBiH kao grupacije koja zajedno nastupa, potpis je stavio Nermin Ogrešević, a SBiH bi trebala u narednim danima verificirati sporazum na svojim organima.

Također, verifikacija se očekuje i od organa partije Za nove generacije. Demokratska fronta je također pozvana da bude dio ove grupacije. Sporazumom je, između ostalog, predviđen zajednički nastup u svim pregovorima sa drugim političkim subjektima – potencijalnim partnerima u formiranju parlamentarnih većina.

Također, potpisnici su se obvezali i na što skorije usuglašavanje zajedničkog programskog dokumenta sa jasnim principima, mjerama i smjernicama djelovanja izvršne vlasti na svim razinama

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

BusMusicFest u Busovači u potpunosti opravdao očekivanja!

Udruga UZOR i pivnica Beer Bar Busovača tijekom proteka dva mjeseca organizirali su prvi glazbeni festival u Busovači -...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo