spot_img
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaPOLITIKAOpćinsko vijeće Novi Travnik pokrenulo inicijativu za donošenje Zakona o isticanju zastava

Općinsko vijeće Novi Travnik pokrenulo inicijativu za donošenje Zakona o isticanju zastava

Burna 15. redovita sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik je završena upućivanjem Zaključka o inicijativi za donošenja Zakona o isticanju zastava.

Općinsko vijeće Novi Travnik je ovaj zaključak uvrstilo u dnevni red sjednice, a potom je isti i usvojen nakon čega će Općina Novi Travnik zaključak uputiti nadležnim državnim zakonodavnim tijelima za donošenje zakonskih i podzakonskih propisa kojima će se nastojati regulirati način i mjesto na kojima će biti dozvoljeno i zabranjeno isticanje zastava na teritoriju BiH.

Ovaj zaključak je uvršten u dnevni red na prijedlog predsjednika Kluba vijećanika SDP-a, Besima Belegića, a sjednicu vijeća prokomentirao je i načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo.

“Klub vijećnika SDA je podnio prijedlog prema predsjedatelju općinskog vijećnika, no kroz razgovor s onim vijećnicima koji razumiju situaciju u kojoj se BiH nalazi došli smo do zajedničkog zaključka kako je potrebno donijeti regulativu na razini države putem zakonodavnih tijela koji tu materiju trebaju regulirati i raditi na rješavanju problematike ovog tipa. Lokalna zajednica se treba baviti i riješavati probleme koji su od životnog značaja za građane naše općine poput rješavanja komunalne infrastrukture i svih ostalih točaka koje su našle na kasnije utvrđenom dnevnom redu. Bitni su projekti, ideje i vizije za razvoj Novog Travnika. Moj stav je da mi kao predstavnici naroda moramo grad pokretati i činiti ga boljim za svakog pojedinca koji tu živi.”

Podsjećamo, s dnevnog reda 15. redovite sjednice Općinskog vijeća Novi Travnik načelnik je povukao tri točke dnevnog reda:

– “Prijedlog zaključka o ukalnjaju jarbola sa zastavama uz magistralni put M 16.4 i regionalni put R 439”

– “Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata i obrta na području Općine Novi Travnik”

– “Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi”

Nakon ovih odluka vijećnici Kluba SDA na čelu s predsjednikom kluba Sanelom Silajdžijom i predsjedateljem Općinskog vijeća Novi Travnik, Selverom Zukićem napustili su sjednicu.

Nakon napuštanja sjednice Kluba vijećnika SDA, sjednica je nastavljena prema planiraom protokolu, a bitno je istaknuti kako su usvojene i točke koje se odnose na izmjenu i dopunu Odluke o usvajanju Proračuna Općine Novi Travnik za 2022. godinu, te Odluka o izmjeni o kreditnog zaduženja Općine Novi Travnik.

Notra.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti