Utorak, 5 srpnja, 2022

Općinsko vijeće načelniku smanjilo plaću za 50 posto

Pročitajte i ovo

Općinsko vijeće Sanski Most donijelo je jučer većinom glasova odluku o tome da se aktuelnom načelniku općine Farisu Hasanbegoviću (SDA) prepolovi visina plaće koju je do sada primao.

Spomenutom odlukom umanjen je koeficijent za obračun njegovog osobnog dohotka sa 9,80 na pet, a istovremeno su smanjene i plaće njegovim savjetnicima tako što je i njima umanjen obračunski koeficijent sa 6,40 na tri.

Tako je kulminirao politički obračun i netrpeljivost između Hasanbegovića i Općinskog vijeća, odnosno parlamentarne većine koja kreira i donosi odluke, a ovakvo stanje traje već duže od godinu i pol dana.

“Smatramo da je plaća koju je primao načelnik bila prevelika i nemoralno visoka u odnosu na prosječne plaće i zarade, posebno ako se imaju u vidu rezultati njegovog rada”, rekao je Jasmin Mujačić (NiP), predlagač ove odluke.

Prema njegovim riječima, vijećnici koji čine poziciju u Općinskom vijeću nisu zadovoljni suradnjom sa načelnikom pa ni njegovim radom u proteklih 16 mjeseci, odnosno od implementacije rezultata posljednjih lokalnih izbora.

Posebno mu zamjeraju, kako navode, blokade i opstrukcije kadrovskih rješenja i imenovanja u općinskim ustanovama i poduzećima. S druge strane, Hasanbegović ističe kako je plaću naslijedio iz ranijeg ranijeg te da problem nije visina njegove zarade, već nezakonitosti odluka koje donosi parlamentarna većina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:pogled.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MALI OGLAS Prodaje se stambeno-poslovni objekat u Busovači

Na dionici magistralnog puta M5 Busovača - Kiseljak prodaje se nekretnina u vrijednotsi od 15.000,00 KM. Objekat se nalazi...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo