Utorak, 5 srpnja, 2022

Općina Busovača poziva stanovništvo da prijavi nastalu štetu!

Pročitajte i ovo

Dana 23. maja/svibnja 2022. godine, u popodnevnim satima, oko 16,30 sati, dio teritorije općine Busovača zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno kišom, jačim vjetrom i gradom koji je bio veličine oraha.

Navedena pojava je naročito bila izražena na potezu od ulaza u Busovaču (bivša „Vatrostalna“) do granice sa teritorijom općine Kiseljak.

Stručna lica Općine Busovača, Služba za civilnu zaštitu Općine Busovača, zajedno sa svim pratećim službama (policija, vatrogasci) su na terenu radi snimanja stanja i procjene nastalih šteta na objektima i poljoprivrednim imanjima.

Vrtovi i usjevi uništeni, šteta ogromna!

Dogovorom nosilaca zakonodavne i izvršne vlasti Općine Busovača nije zakazana vanredna sjednica Općinskog vijeća Busovača iz razloga što je redovna sjednica istog zakazana za dan 26. maj 2022. godine, a kao prva tačka dnevnog reda će biti informacija o pričinjenim štetama kao posljedica navedene vremenske nepogode i prijedlog mjera za njihovo saniranje.

Istovremeno, obavještavamo sve građane, vlasnike stambenih i poslovnih objekata, kao i vlasnike parcela na kojima je pričinjena materijalna šteta da iste mogu prijaviti svaki radni dan u vremenu od 08,00 – 16,00 sati na propisanom obrascu koji se nalazi na info pultu (ulazu) Općine Busovača, a sve detaljnije informacije i uputstva o postupanju mogu se dobiti u Službi za civilnu zaštitu Općine Busovača na kontakt telefon: (030) 732-192.

VIDEO Grom u Busovači udario u ‘šupu’ i zapalio je!

HDZ BiH Busovača oglasio se u povodu štete nastale nakon vremenskih neprilika u Busovači

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zbog prodaje lošeg goriva naftaši u BiH kažnjeni sa 300.000 KM

Na benzinskim pumpama u Srpskoj od početka ove godine uzeto je ukupno 835 uzoraka goriva, a laboratorijskim analizama je...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo