OMILJENE SLATKIŠE RADI IVONA IZ BUSOVAČE: “Sve što radim – radim za dječji osmijeh!”

0
466
Ivona Filipović mlada je majka troje mališana. Ivona je rođena u Busovači, gdje je odrasla, udala se i gdje svakoga dana zaslađuje svakodnevicu svojim sugrađanima. Omiljene slastice dolaze upravo iz njene kuhinje, no Ivona je skromna. Na prvom mjestu joj je obitelj, a sve drugo je , kaže, samo višnjica na šlag.

Prije nego smo uopće počele razgovarati o slatkom hobiju Ivona je ponosno istaknula kako su joj majčinske dužnosti prioritet. Nasmješena, pozitivna i vesela Ivona svoju prvu tortu napravila je za prvi rođendn svog sina prvijenca.

Ostatak je – povijest.

Ivona je danas osoba zadužena za slatki dio svakog društvenog događanja u Središnjoj Bosni.

Svoju ljubav prema slasticama naslijedila je od svoje majke.

„Mama je uvijek pekla kolače i torte, a ja sam ih ukrašavala i to sam uvijek rado činila. Isprava je to je bilo ukrašavanje šlagom i prerlicama iz trgovine. Tada sam imala 16-17 godina“, prisjeća je Ivona.

Kako je Ivona odrastala, njezine vještine su se poboljšavale, a potpuno nova faza , kako života tako i pečenja slastica, nastupila je kada je Ivona postala majka.

„Željela sam svom sinu za prvi rođendan napraviti tortu. Tada je to bila jednostavna torta s brojem 1, ali svake godine njegove su želje rasle, a mama je bila tu da ih ispuni“, nastavlja.

Vremenom su želje postale sve zahtjevnije, a Ivona je uživala radeći svaku novu tortu.

Kako je rasla obitelj, širio se i krug prijatelja, a svatko od njih želio je svoju tortu.

„Kad smo dobili Loru to više nije bila samo jedna torta godišnje“, nasmješeno tvrdi.

Ivona je počela darivati torte, a shvatila je da je personalizirani dar – najbolji.

„Djeca su uvijek bila oduševljena tortama. Neprocjenjiv je njihov osmijeh, vrijedi bezbroj tortica i keksića!“

Ivonine slastice, već nakon prve rođendanske zabave, postale su omiljene širom Središnje Bosne, a Ivona tvrdi kako sve radi samo za dječji osmjeh. Ova majka troje djece tvrdi kako ima najslađi hobi na svijetu!

„Ja sam presretna što mogu staviti osmjeh na dječja lica. Iako me često pitaju kako uz svojih troje mališana uspijem uopće upaliti mikser, uvijek im kažem kako su torte – moj odmor“.

Ivona planira usavršiti svoje znanje i vještine na seminarima i tečajevima diljem regije, no pričekat će da mališani porastu.

Svoje slastice izlagala je na niz sajmova diljem države, te na svakom pobrala pohvale.

Svojim životom zadovoljna je. Voljela bi, kaže, kada bi se mladi potrudili pronaći sebe radeći posao koji vole i uživati u životu, a ne – bježati od istog…

„Najvažnije je osobno zadovoljstvo. Mi smo sretni u Busovači, jer naša sreća dolazi iz nas samih. Kada je srce u miru, nemaš potrebu bježati od sebe sama. No, nadam se, na kraju dana, da je svatko sretan i zadovoljan sa svojim izborom. Voljela bih jednoga dana otvoriti i slastičarnicu, voljela bih da moji mališani u meni vide primjer. Da shvate one prave životne vrijednosti nisu negdje preko granice, nego u nama samima“.