spot_img

OHRABRUJUĆE: Mlada Vitežanka operirana u Egiptu, samostalno hoda, vozi bicikl i ide u školu

Prošle godine u medijima je objavljeno kako je malena Sarah Hurem iz Viteza rođena sa malformacijom mozga, spinom bifidom, hidrocefalusom, a ima i deformaciju stopala

Organizacija Pomozi.ba tada je pokrenula je još jednu akciju prikupljanja pomoći za liječenje djeteta sa malformacijom mozga, spinom bifidom, hidrocefalusom. Ima i deformaciju stopala i tada su joj se počele kriviti noge i stopala, te hoda na pločicama koje su joj prethodno ugrađene u stopala. Još jednim operativnim zahvatom, ovaj put u Kairu, trebao bi dugoročno biti riješen njen problem. Operacija košta 12.600 eura, javljeno je jesenas.

Sarah je krenula i u školu i problem sa hodom joj stvara ogromne poteškoće, uz ostale zdravstvene probleme koje ima. Usprkos svemu, ova preslatka djevojčica uvijek je nasmijana i vesela, a na život koji se svodi na bolnice i kontrole je uveliko navikla, a najveći problem joj predstavlja buđenje jako rano ujutro.

Nakon ovoga svega jučer je objavljena lijepa informacija: „Veliko hvala svima koji su pomogli da naša Sarah, nakon obavljene jedne od dvije neophodne operacije u Egiptu (druga je krajem godine), sretno odrasta, samostalno hoda, pohađa školu, igra se sa drugarima i čak svakodnevno vozi svoj crveni tricikl. Operacija u Egiptu, a i skoro svakodnevni fizikalni tretmani i vježbe koje marljivo i obavezno obavljamo, hvala Bogu, daju zaista prave, impresivne rezultate. Hvala vam svima još bezbroj puta“ pišu nam roditelji od malene Sarah Hurem, a mi smo presretni kada imamo priliku objavljivati lijepe i uspješne priče.

Izvor: Viteški.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti