Petak, 2 prosinca, 2022

“Održavanje dvorišta Jurić” osnivači Daniel i Kristijan Jurić

Pročitajte i ovo

Projekt “TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik“ (eng. TREIN = TRavnik Entrepreneurship and Innovation Network) je imao za cilj da kroz sinergiju javnog, civilnog, privatnog i obrazovnog sektora kreira dinamično i podsticajno okruženje za otvaranje i rast novih preduzeća u atraktivnim i brzo rastućim sektorima na području općine Travnik i Srednjobosanskog Kantona/Kantona Središnja Bosna.

U cilju realizacije poduzetničkih ideja educirano je 58 mladih nezaposlenih ljudi do 35 godina starosti od ukupno 88 prijavljenih na dva javna poziva. Nakon dvomjesečne poduzetničke obuke po SIYB metodologiji, stručna komisija je odabrala najboljih 20 biznis planova, koji su u smislu ostvarivosti, održivosti, konkurentnosti na tržištu rada i potencijala za rast i otvaranje novih radnih mjesta dobili priliku za realizaciju poslovnih ideja.

Mladi poduzetnici su pored finansijske podrške u iznosu od po 10.865 KM, kroz biznis inkubator BeeZone, dobili i savjetodavnu odnosno mentorsku podršku tokom prve godine djelovanja, kako bi se mogli nositi sa svim zahtjevima tržišta. Također su imali priliku da prezentuju svoj ideje na II BeeZone Sajmu ideja u okviru kojeg je održana i finalna konferencija projekta.

Projekat TREIN je implementiralo Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Travnik koga čine: Općina Travnik – vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, NVO Centar za edukaciju mladih CEM Travnik, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku i Nobil d.o.o. Nova Bila.

Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Travnik je jedno od partnerstava kreiranih u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“ koji finansira Evropska unija u BiH a realizuju GIZ, UNDP i ILO.

Predstavljamo vam biznise pokrenute u okviru projekta – “Održavanje dvorišta Jurić” osnivači Daniel i Kristijan Jurić.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Osoba E.Đ. iz Viteza prijetila premijeru SŽ, pretresom mu pronašli automatsku pušku!

Jučer, 30. studenog 2022. godina obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo