spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Održane duhovne vježbe za svećenike u NCM-u „Ivan Pavao II.“ 2023.

U Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, od 13. do 16. studenoga, održane su duhovne vježbe za svećenike. Voditelj je bio dr. fra Ivan Šarčević, profesor pastoralne teologije na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Duhovne su vježbe, na kojima je sudjelovalo šest svećnika, započele u večernjim satima u ponedjeljak 13. studenoga, molitvom i zazivom Duha Svetoga.

Misao vodilja kroz tri dana duhovnih razmatranja bila je: Svećenik – Isusov učenik. Predvoditelj je iznosio poticajne misli o svećenicima koji su svjedoci Boga i transcendencije, pastiri, voditelji župne zajednice (svećenici u pastoralu); svećenici u životnim dobima i iskustvu umora; a dotaknuo se i svećeničkog praćenja vjernika… „Uloga je svećenika dovesti ljude u susret sa Bogom i naviještati radosnu vijest dragovoljno, ne na silu; svećenik nije gospodar vjere i Crkve! On treba pružati primjer u živoj komunikaciji s ljudima…“, neke su od promišljanja koja je imao fra Ivan.

Svakoga dana svećenici su slavili svetu misu u kapelici Centra te imali prigodu za svetu ispovijed i obavili pobožnost puta križa.

Duhovne vježbe završile su u četvrtka 16. studenoga sa svetom misom koju je predslavio predvoditelj Šarčević.

Io/ KT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM