Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Održana V. sjednica Trećeg saziva Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije

Pročitajte i ovo

U petak, 23. rujna u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je redovita sjednica Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije.

Na početku, nazočne su pozdravili nadbiskup mitropolita vrhbosanski mons. Tomo Vukšić, te ravnatelj NCM-a vlč. Šimo Maršić.

Nakon usvajanja zapisnika, te imenovanja novih vijećnika, na sjednici su predstavljeni redovni projekti Centra za mlade, a uz to i volonterska akcija 72 sata bez kompromisa te je upućen poziv i na proslavu 15. rođendana NCM-a.

Potom je predana riječ vijećnici Usorskog dekanata Antoniji Martinović koja je vijećnike uvela u temu Izazovi u komunikaciji vijećnika Vijeća za mlade, djelatnika NCM-a i župnika. Kroz razgovor na navedenu temu, vijećnici su se osvrnuli na načine kako se može poboljšati komunikacija na polju pastoralnog rada s mladima.
Vijećnici su nastavili s radom u subotu, 19. veljače, kada su sudjelovali na edukaciji koja se provodi u sklopu projekta Revitalizacija župnih zajednica.

Edukaciju pod nazivom Agilnost u radu s mladima – kako ostati stabilan u nestabilnim vremenima vodio je magistar pedagogije Antonio Topalović.Vijećnici su imali priliku identificirati koje se promjene događaju u svijetu mladih te zašto je važno biti prilagodljiv u okolnostima u kojima živimo.
Također, jedna od sesija bavila se i fenomenom „zamirućih gradova“ s naglaskom na uspješne prakse rada s mladima koji ostaju u BiH, a zadnja sesija bila je rezervirana za temu nasilnog ekstremizma, radikalizma i života mladih.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Ivana Knoll ne mari za katarska pravila

Najzgodnija navijačica na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučila je promijeniti pravila odijevanja pa se tako u jednodijelnom kupaćem kostimu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo