Petak, 27 svibnja, 2022

ODRŽANA TEMATSKA SJEDNICA O JKP “KOMUNALAC” BUSOVAČA

Pročitajte i ovo

U četvrtak, 14. 10. 2021. godine, održana je tematska sjednica Općinskog vijeća Busovača o Javnom komunalnom poduzeću “Komunalac” Busovača. Sjednica je rezultat zaključka s I. izvanredne sjednice koja je održana u mjesecu srpnju.

Točke dnevnog reda o kojima se raspravljalo su:
1. Rezultati provedenih preventivnih mjera za osiguranje zdravstvene ispravnosti vode
2. Plan ulaganja u vodovodnu mrežu općine Busovača
3. Informacija o stanju komunalne djelatnosti u općini Busovača

Nakon detaljnih izlaganja direktorice JKP Komunalac, gđe Gordane Vidović, kao i predsjednika Povjerenstva za izradu Plana ulaganja u vodovodnu mrežu općine Busovača, gdina Edina Šabanovića, jasno su utvrđene aktivnosti i mjere koje se moraju poduzeti kako bi vodoopskrba na području općine Busovača bila kvalitetna.

Jasno je i da je gradska vodovodna mreža jako zastarjela. U samom sustavu su registrirani gubitci zbog curenja vode, nelegalnih priključaka, zastarjelih vodovodnih cijevi.

“Nakon duže rasprave, a zbog potrebe realizacije Plana ulaganja, Klub vijećnika HDZ-a BiH Busovača tražio je zaključak kojim bi se općina Busovača kreditno zadužila u iznosu 900.000 KM kako bi se što prije realizirale aktivnosti iz Plana. Naš zaključak nisu podržali vijećnici SDA, nezavisni vijećnik te vijećnici DF-a i jedan vijećnik SDP-a iako su vijećnici HDZ-a BiH Busovača podržali tri zaključka Kluba vijećnika SDA vezana za cjenik komunalnih usluga i postotak naplate vode. Tvrdimo da je ulaganje u vodovodnu mrežu općine Busovača prioritet, a Javno komunalno poduzeće “Busovača” mora imati podršku Općine Busovača.”, naglašeno je u priopćenju Kluba vijećnika OO HDZ BiH Busovača.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Poznato koliko će novca nezaposlene porodilje mjesečno dobivati u FBiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača izrazio je zahvalnost što je na sjednici u četvrtak Dom naroda...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo