Održana početna konferencija projekta ”Suradnjom do bolje konkurentnosti – SBK”

11.05.2022.godine u Travniku je održana početna konferencija projekta “Suradnjom do bolje konkurentnosti – SBK”. Sredstva za realizaciju projekta su osigurana u okviru poziva “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II) koji financira Europska unija, a realira Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini (ILO).

Opći cilj projekta je integrirati politike cjeloživotnog učenja i poduzetničkog obrazovanja s ciljevima društvenog, privrednog i regionalnog razvoja te s politikama zapošljavanja i potrebama poslodavaca na području SBK.

Krajnji korisnici ovog projekta koji će trajati 21 mjesec su nezaposlene osobe, registrirane u evidencijama Službe za zapošljavanje, uz ravnomjernu zastupljenost oba spola, nezaposleni i neaktivni mladi, dugotrajno nezaposlene žene.

Projekt će implementirati Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK, čiji će član biti Ministarstvo privrede SBK. Uz direktno učešće u radu ovog tijela i člana projektnog tima, resorno ministarstvo će osigurati financijska sredstva za sufinanciranje projekta u iznosu od 24.000 KM, ali će biti i poveznica za LPZ s drugim ministarstvima na nivou SBK i s Vladom SBK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Teža prometna na Putićevu, čitatelji javljaju da je nastradao motociklista

FOTO // Živi svoj san: Proputovao više od 100 zemalja svijeta, samo nekoliko dana nakon vlastitog vjenčanja stigao u Sarajevo