Održan XVI. sportski susret Frame Bosne Srebrene, Busovka Marina Blažević proglašena najboljom odbojkašicom

U subotu 15. listopada održan je XVI. sportski susret Frame Bosne Srebrene, pod geslom “Sve mogu u Onome koji me jača” (Fil 4,13).

Frama Visoko je još jednu godinu zaredom bila domaćin ovog velikog susreta, koji je okupio više od 600 framaša iz 25 mjesnih bratstava.

Framaši su u ranim jutarnjim satima stigli u dvoranu Franjevačke klasične gimnazije. Program je započeo svetom misom, koju je predvodio fra Ivan Stanić, duhovni asistent Frame Tolisa i zamjenik područnog duhovnog asistenta. Svojim pjevanjem misu je uveličao Profetes, bend Frame Kiseljak.

Na koncu misnog slavlja framaše je pozdravio i usmjerio fra Antonio Baketarić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Uslijedio je zajednički ručak, a potom su se svi sudionici uputili na igralište, gdje su napravili milenijsku fotografiju. Područna predsjednica Leona Barešić istaknula je kako je radosna što su se framaši u tako velikom broju okupili u franjevačkom i sportskom duhu, te je XVI. sportski susret Frame proglasila otvorenim.

Među najboljim izdvojili su se: nogomet: 1. mjesto: Frama Jajce, 2. mjesto: Frama Kreševo, 3. mjesto: Frama Gračac; odbojka: 1. mjesto: Frama Uskoplje, 2. mjesto: Frama Busovača, 3. mjesto: Frama Kreševo.

Najboljim igračima su proglašeni: Luka Čelan (najbolji nogometaš – Frama Kreševo),

Marina Blažević (najbolja odbojkašica – Frama Busovača) i Toni Ladan (najbolji golman – Frama Jajce).

Dodijeljena je diploma za najbolje navijače, koju je ove godine zasluženo odnijela Frama Kreševo.

Odigrane su i dvije revijalne utakmice u nogometu i odbojci. Sastav ekipa činili su po jedan framaš i jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva. Te dvije utakmice pokazale su kako cilj nije igrati jedni protiv drugih, nego jedni s drugima.

“Zahvalni smo dragom Bogu na lijepom danu, istinskoj radosti i novim prijateljstvima. Zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta. Posebno hvala framašima iz Visokog na nesebičnoj pomoći, kao i svim framašima Bosne Srebrene na velikom odazivu i poštenoj igri”, izvijestili su iz Frame Visoko, a kako prenosi bosnasrebrena.ba.

Foto galerija: Frama Busovača

Tekst: Nedjelja.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

JEDINSTVENA FARMA U BIH: Od stajskog gnojiva proizvode struju

Busovljak Dorian Lovrić se ovaj vikend natječe na Balkanskom kickbox prvenstvu!