- Marketing -
Četvrtak, 21 listopada, 2021

Odluka UO UINO: FBiH uplaćuje RS oko 12 milijuna KM za 2021. godinu

Pročitajte i ovo

UŠTEDA CO2: Ekološki aktivisti traže da se u Njemačkoj zabrane kratki unutardržavni letovi

Nekoliko njemačkih ekoloških grupa zatražilo je hitan prekid svih letova na kratkim relacijama diljem zemlje, do udaljenosti od 600...

Nestao dječak u Lepenici

Društvenim mrežama dijeli se objava o nestalom dječaku u Lepenici, općina Kiseljak. Obitelj nestalog, točnije djed, Fuad Kečo, objavio je...

ŽUPNE OBAVIJESTI 29. Nedjelja kroz godinu – 17. 10. 2021.

1. Danas je 29. nedjelja kroz godinu. Mise su: 8:00 rana, 9:00 Bare, 11:00 pučka i jesenski blagoslovi na...
Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH usvojio je danas odluku o prvom privremenom poravnanju za 2021. godinu temeljem koje Federacija BiH treba uplatiti Republici Srpskoj 11.927.411,02 KM.

 

Kako je propisano ovom odlukom privremeno poravnanje između korisnika raspodjele vrši se na teret tekućih prihoda od neizravnih poreza na Jedinstvenom računu UINO koji pripadaju FBiH prijenosom na račun RS.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za četvrti kvartal ove godine. Prema utvrđenim koeficijentima, koji se izračunavaju temeljem krajnje potrošnje, u posljednjem tromjesečju Federaciji BiH pripadat će 62,52 posto prihoda, a Republici Srpskoj 33,93 posto prihoda, dok Brčko distriktu pripada zagarantiranih 3,55 posto prihoda s jedinstvenog računa.

UO UIO dao je suglasnost na Prednacrt Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV), koji je već bio predmet rasprave i naknadno je upućen na izjašnjenje entitetskim parlamentima . Glavni razlog za donošenje novog Zakona o PDV-u je potpuno usklađivanje i harmonizacija s propisima Europske unije (EU) koji reguliraju sustav plaćanja poreza na dodanu vrijednost.

Članovi UO danas su usvojili izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama u BiH jer je to bilo nužno zbog primjene Odluke o utvrđivanju carinske tarife za 2021.godinu kako bi se uskladile  tarifne oznake.

- Advertisement -

Na sjednici je razmatran i proračunski zahtjev UNIO za iduću godinu, ali je nakon iznesenih sugestija i primjedbi prihvaćen zaključak predsjedatelja UO Vjekoslava Bevande da se taj materijal korigira u UINO i dostavi na narednu sjednicu na izjašnjenje.

UO UINO primio je k znanju izvješće  o financijskoj reviziji za 2020. godinu uz konstataciju da se preporuke revizora trebaju realizirati u narednom periodu.

UO primio je k znanju redovitu informacija o aktivnostima UINO u posljednja tri mjeseca gdje je konstatirano da se rješavaju negativne posljedice pandemije COVID-19 te da su i povećani prihodi u odnosu na isti period prošle godine za oko 472 milijuna KM.

Članovi UO primili su k znanju Informaciju u vezi problema u primjeni Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarine za izgradnju autocesta i izgradnju i rekonstrukciju drugih cesta. Nakon razmatranja informacije zaduženo je Odjeljenje Ureda predsjedatelja da hitno uputi urgenciju nadležnima kako bi nastavili rad svi članovi Radne skupine za izradu konačne metodologije raspodjele prihoda od cestarine.

UO UINO usvojio je zaključak da obavijeste Vijeće ministara BiH u vezi s problemima u vezi s implementacijom rješenja Suda BiH u naplati potraživanja  od UIO po osnovu tužbe Republike Srpske.

- Marketing -
IZVOR:UO UINO

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

TRAŽITE POSAO? AirVit d.o.o. Vitez objavljuje natječaj za nekoliko radnih mjesta

AirVit d.o.o. Vitez objavljuje natječaj za sljedeće radno mjesto:   Instalater klimatizacije i centralnog grijanja - 3 izvršitelja Bravar -...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo