Odbojkašice Busovače poražene od Ilijaša

U svojoj prvoj utakmici 1. Federalne odbojkaške lige (Grupa Centar) odbojkašice Busovače izgubile su od Ilijaša rezultatom 0:3 u setovima.

Iako je rezultat maksimalan, sve prisutne u dvorani domaće odbojkašice su oduševile borbenošću, a u drugom i trećem setu i svojom igrom.

Podsjetimo, uprava Odbojkaškog kluba “Busovača” odlučila je da je nakon 5 sezona igre u Županijskog ligi Srednjobosanske županije došlo vrijeme da nastupe u jačoj ligi. Subotnja utakmica pokazala je da su bili u pravu. Nepuna dva sata odlične odbojke oduševilo je veoma dobro popunjenu dvoranu u Busovači.

Mnogo iskusnije gošće iz Ilijaša u 1. setu povele su, nakon 10-tak minuta igre, rezultatom 15:4. Svi su pomislili da će se ova utakmica završiti veoma brzo, no domaće igračice se bude i s dvije mini serije osvojenih poena gube set s podnošljivih 17:25.

Drugi set je digao publiku na noge. Od prvog poena bilo je neizvjesno. Prednost je išla na jednu pa na drugu stranu. Busovača je imala čak 4 set lopte koje nisu iskoristili, najviše zbog svog neiskustva, tako da je set sa 31:29 otišao djevojkama iz Ilijaša.

Svoj karakter su domaće odbojkašice pokazale i u 3. setu te vodile i s 5 poena prednosti. No, presudilo je neiskustvo te dugogodišnje igranje na dva dobivena seta tako da su domaće odbojkašice izgubile i treći set te meč rezultatom 0:3.

Sigurno je da će kako liga bude odmicala doći i prva pobjeda, a s njom i potrebno iskustvo. Spomenimo na kraju da su kod Busovače bolje od ostalih bile Jovanović, Batista, Petrović, Pušić i Račić iako su i ostale domaće igračice dale svoj maksimum.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mažoretkinje HKD-a Napredak Busovača

Busovačke mažoretkinje nastupile na koncertu “Pleši s ljubavlju, pleši za Kiseljak”

Predsjednik FBiH razgovarao s predsjedateljicom Općinskog vijeća Busovača Mirjanom Plavčić i načelnikom općine Busovača Asimom Mekićem