Utorak, 29 studenoga, 2022

Od danas pelet do 560 KM, prijavite svakog tko ga prodaje skuplje

Pročitajte i ovo

Federalni tržišni inspektorat će od danas vršiti usmjerene pojačane inspekcijske nadzore proizvođača i prometnika peleta u FBiH, a u skladu s Odlukom Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet.

Naime, spomenutom odlukom Vlade FBiH donesenoj na sjednici održanoj 10. studenog, propisana je najviša prodajna cijena peleta, koja ne može prelaziti 480 KM plus PDV u trgovini na malo, po toni u svim pakovanjima.

Odluka stupa na snagu u subotu, 12. studenog, a za realizaciju i nadzor nad njenim provođenjem zadužene su federalna i županijske tržišne inspekcije, temeljem Zakona o kontroli cijena.

„Ovom odlukom Vlade FBiH, inspekcijski organi su dobili alat kojim će se zaustaviti prekomjerno i neopravdano povećanje cijena peleta u FBiH, te smanjiti posljedice energetske krize na ekonomski status građana.

Federalna uprava za inspekcijske poslove će kroz pojačano prisustvo federalnih tržišnih inspektora na terenu kontrolirati sve proizvođače i prometnike peleta u FBiH kako bi se osiguralo striktno poštivanje propisane cijene, a s ciljem zaštite potrošača i osiguranja stabilnosti tržišta“, izjavio je direktor Anis Ajdinović.

Kazne za nepoštivanje propisanih mjera neposredne kontrole cijena utvrđene su Zakonom o kontroli cijena.

“Pozivamo sve proizvođače i prometnike peleta da koriguju cijene u skladu s Odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili predmetom sankcioniranja”, priopćeno je iz Federalne uprava za inspekcijske poslove.

Molimo građane da prekoračenje propisane cijene peleta koja je ograničena na 561,60 KM (480 KM plus PDV) u maloprodaji prijave putem:

kontakt forme „Prijavi nepravilnost“ na web stranici FUZIP https://fuzip.gov.ba/prijavi-nepravilnost/telefona za prijave 033 / 22 66 44 (otvoren 24 sata)

e-maila info@fuzip.gov.ba

poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Njemačka će olakšati useljavanje

Njemačka vlada, suočena s manjkom stručne radne snage, želi uvesti sustav useljavanja na temelju bodova, po uzoru na useljeničke...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo