Srijeda, 6 srpnja, 2022

Obnova redovničkih zavjeta

Pročitajte i ovo

U ponedjeljak 20. lipnja, pod konventualnom svetom misom sa molitvom Jutarnje u oratoriju Franjevačke teologije, mnogopoštovani otac fra Zdravko Dadić, provincijal Bosne Srebrene u zajedništvu sa meštrom bogoslova fra Danijelom Nikolićem, gvardijanom fra Milom Babićem te ostalom braćom samostanskog bratstva svetog Pavla na Nedžarićima, predvodio je obred obnove privremenih zavjeta za desetoricu bogoslova.

Uvodeći okupljene u misno slavlje, provincijal je najmlađoj braći posvijestio što to znači se zavjetovati na poslušnost, bez vlasništvo i čistoću po uzoru na sv. Franju. Istinska je hrabrost odvažiti se na ovaj poziv i geslom našeg Reda, potrebno je da narodu kojemu smo poslani širimo mir i dobro. Potaknuo ih je da nastave koračati tim putem i ustraju na njemu.

Nakon pročitanog evanđelja uslijedio je sam obred zavjetovanja. Nakon što je meštar prozvao kandidate i njihovog odgovora „Evo me!“, zajedno su pročitali tekst formule zavjetovanja pred ocem provincijalom koji je primio njihove zavjete.

Kandidati koji su se zavjetovali na godinu dana: fra Tonči Šarić, fra Matej Juričević, fra Dario Laštro, fra Tomislav Vidović, fra Marinko Filipović, fra Robert Bašić, fra Mladen Dragićević i fra Filip Jakov Šero.

Kandidati za svečane (doživotne) zavjete koje bi trebali položiti na jesen, fra Hrvoje Žabić i fra Danijel Lukić, svoje su zavjete obnovili na četiri mjeseca.

Molimo Gospodina da put kojim radosni krenuše ustrajno ljubavlju dovrše!

 

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Jeste li znali? Poslodavac u FBiH je dužan omogućiti radniku četiri slobodna radna dana zbog vjerskih praznika

Poslodavac u FBiH dužan je radniku omogućiti odsustvo do četiri radna dana zbog vjerskih praznika od kojeg su dva...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo