Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Objavljen natječaj za rekonstrukciju Gradskog trga, evo kako bi trebao izgledati

Pročitajte i ovo

Kao što je ranije i najavljeno Općina Vitez planira u potpunosti rekonstruirati Gradski trg. Za taj zahvat Općina je u Proračunu za 2022. godinu osigurala dio financijskih sredstva, a izuzev vlastitih sredstava dio je dobiven kroz projekt prekogranične suradnje iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Do sada je na trgu urađena rekonstrukcija vodovodne linije, a taj posao izvršilo je Javno komunalno poduzeće Vitkom d.o.o. Vitez. Nakon pribavljanja projekta i usuglašavanja sa zainteresiranim stranama danas je raspisan javni natječaj za izbor izvođača radova rekonstrukcije Gradskog trga, a sve prema projektu kojeg objavljujemo u trodimenzionalnom prikazu.

U narednom razdoblju planirana je rekonstrukcija pločnika površine oko 2000 m2, javne rasvjete, hortikulture te urbanog mobilijara na trgu čime će gradska jezgra Viteza znatno unaprijediti sadržaj te dobiti multifunkcionalni prostor za održavanje javnih priredbi i okupljanje mještana.

„Vjerujem da ćemo ovaj generacijski projekt realizirati na opće zadovoljstvo Vitežanki i Vitežana, koji sigurno zaslužuju moderno i uređeno gradsko središte. Nakon gradnje novoga mosta, kružnog toka, servisnih prometnica u krugu Općine Vitez, rekonstrukcijom trga pravimo cjelinu, a imajući u vidu i privatne investicije u zgradi bivšeg hotela nemam dilemu kako će se kroz nekoliko mjeseci slika ovoga dijela naše općine u potpunosti promijeniti“, kazao je načelnik Boris Marjanović.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo