Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

Obavezno ažurirajte Chrome preglednik

Pročitajte i ovo

Google je pozvao sve svoje korisnike koji koriste njihov internetski preglednik Chrome da odmah ažuriraju aplikaciju na svojim uređajima. Naime, otkriven je sigurnosni propust koji bi mogao ozbiljno ugroziti sigurnost i privatnost korisnika, kako na Windowsima tako i na Androidu.

Iako iz Googlea nisu željeli precizirati o kakvim je propustima riječ, objavili su kako su svjesni njihova postojanja te će detalje objaviti nakon što korisnici imaju priliku ažurirati svoje sustave i zaštititi se. Poznato je da se jedna od ranjivosti odnosi na obradu JavaScripta, a druga na iskorištavanje memorije uređaja.

Također, ranjivost je otkrivena i u projektu otvorenog koda kojim se Chrome koristi za komunikaciju u stvarnom vremenu između internetskog preglednika i uređaja. javlja Zimo.

Korisnici Androida mogu provjeriti imaju li posljednju verziju posjetom trgovini Google Play na svojem uređaju te provjerom dostupnih ažuriranja. Korisnici Windowsa pak trebaju uključiti Chrome, odabrati padajući izbornik koji se nalazi skriven iza tri točkice u gornjem desnom kutu te tamo kliknuti na Settings/Postavke, Help/Pomoć i potom na About Google Chrome / O Google Chromeu.

U iskočnom prozoru pojavit će se informacija je li Google Chrome ažuriran na posljednju verziju ili će se automatski pokrenuti ažuriranje. Nakon ažuriranja potrebno je omogućiti Chromeu ponovno pokretanje kako bi ažuriranje bilo primijenjeno.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Općinama i gradovima u FBiH 39 milijuna KM

Vlada Federacije BiH je na hitnoj telefonski održanoj sjednici donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2022....
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo