Novotravnički glazbeni tandem prvonagrađeni na festivalu dječje pjesme u Kikindi

Na 6. međunarodnom festivalu dječje pjesme “Ta se pjesma ljubav zove” koji je proteklog vikenda održan u Kikindi izvedeno je 15 skladbi eminentnih autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Prema jednoglasnoj ocjeni stručnog žirija festivala koji afirmira stvaranje novih pjesama za djecu, nagradu za najbolju kompoziciju osvojila je skladba Novi dan čiji autori su Marijana i Josip Dujmušić iz Novog Travnik. Na pozornici Narodnog pozorišta u Kikindi pjesmu je suvereno otpjevala 13-godišnja Dora Dujmušić.

Stručni žiri u čijem su sastavu bili eminentni skladatelji i tekstopisci za djecu: Jovan Adamov, Tode Nikoletić i Dragana Bokan skladbu Novi dan, bez ikakve je zadrške ocijenio kompletnom i visokovrijednom u svim autorskim segmentima, kao i njenu izvedbu, čime im je, kako je rečeno, olakšan posao. Žiri je, inače, dodijelio nagrade za tekst, aranžman i kompoziciju. Festival je vodio Minja Subota, omiljeni voditelj dječjih programa za više generacija unazad.

Svoju nagradu dodijelili su i članovi dječjeg zbora Čuperak iz Kikinde čiji repertoar je obogaćen skladbama izvedenim na ovom festivalu. Pod vodstvom Svetlane Cece Milić, oni su pratili sve soliste, sudionike festivala, koji su organizatorima na prvom mjestu te su im svima i dodijeli plaketu za osvojeno prvo mjesto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

KK Busovača - KK Čelik

Košarkaši Busovače večeras protiv Novog Travnika

Prezentacija snaga i sredstava Oružanih snaga BiH u Vitezu