spot_img

Novotravničanka među najboljima u svijetu na Microsoft Olimpijadi

Amilin uspjeh je veći zato što se među 40 prvoplasiranih na ovom svjetskom natjecanju, nalaze predstavnici i sudionici iz 25 država – od kojih je samo pet iz Europe.

U prethodnoj godini, 560.000 učenika i studenata iz 122 zemlje demonstrirali su svoje napredne vještine iz Microsoft Word®, Excel®, and PowerPoint® alata, a samo 157 pobjednika regionalnih natjecanja, u dobi od 13 do 22 godine, su stekli pravo sudjelovanja na velikom Svjetskom finalnom natjecanju okončanom u Anaheimu u američkoj državi California.

Finalu u Anaheimu prije nepuna dva mjeseca prethodilo je državno natjecanje i šestomjesečna prednatjecanja u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Praktična vrijednost se može vidjeti i kroz riječi Anthony Salcitoa, potpredsjednika Microsofta za edukacije u svijetu, koji je istaknuo kako ovaj vid natjecanja omogućava mladim ljudima da dobivaju odlične poslove u kompanijama koje grade svoje biznise na Microsoft alatima, a najuspješniji natjecatelji u prethodnim godinama su se upisali na vodeće univerzitete Ivy League, dok neki već rade u Microsoftu.

Amila je imala veliku podršku od svoje obitelji, a u obitelji Mujkić su jako ponosni, jer i Amilin brat Benjamin već ostvaruje dobre rezultate iako je tek 6. razred.

Drukciji.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti