Nedjelja, 17 siječnja, 2021

Novobiljanski osnovci sudjelovali na radionici novinarstva

Pročitajte i ovo

Prometna nesreća na Kaoniku

Oko 14:05 dogodila se prometna nesreća na Kaoniku, u blizini Caffe Rossi općina Busovača.  Pretpostavlja se da je do slijetanja...

Petrinju i okolicu tijekom noći zatresao novi jači potres

Novi potres od 3,9 po Richteru oko 00.30 je probudio brojne na širem području oko Siska i Petrinje, situaciju...

Nema uvjeta za ublažavanje mjera u organiziranju nastave u ŽSB

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Županije Središnja Bosna (ŽSB) smatra da trenutno nisu stečeni uvjeti za mijenjanje ili ublažavanje postojećih...

Učenici Osnovne škole ,,Nova Bila“ sudjelovali su u prvoj radionici Male škole novinarstva, koja se održala u subotu u Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila s početkom u 14 sati, s ciljem kako bi naučili nešto o novim medijima i početničkim novinarskim koracima. Na radionici su sudjelovale učenice VII. i VIII. razreda.

Odlučila sam sudjelovati na radionici zato što me zanimaju novi mediji. Prije nekoliko mjeseci predložila sam nastavniku Mariju da organizira školu novinarstva kako bi naučili i mogli sudjelovati radu portala NovaBila.info, rekla je Magdalena Pejaković, polaznica ove radionice.

Mala škola novinarstva bit će organizirana kroz nekoliko radionica, a već na prvoj su učenice učile o osnovama pisanja vijesti. Udruga Informator odlučila je okupiti učenice zainteresirane za medije, kako bi pridonijele boljoj informiranosti u svom društvu.

Cilj ove radionice, odnosno Male škole novinarstva jest potaknuti u mladim osobama potrebu za informiranjem o društvenim zbivanjima u društvu i usaditi im osnove novinarstva. Uvjeren sam kako ćemo nakon završetka ovih radionica imati tim mladih ljudi osposobljenih za pisanje novinarskih članaka, a možda i budućih studenata ovog zanimanja, rekao je Mario Debeljak, predsjednik Udruge Informator.

Predavač na radionicama je Tanja Meljančić koja s učenicama kroz nekoliko subota planira obraditi osnove novih medija i upoznati ih sa novinarskim svijetom.

Tekst: Katarina Nevistić, Petra Cakalin, Mia Dražetić, Magdalena Pejaković i Ena Dujmović

https://web.facebook.com/UdrugaINFORMATOR/posts/2724084244484858

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Kroz godinu – 17. 01. 2020.

Danas je druga nedjelja kroz godinu. Mlada je nedjelja. Mise su redovitim rasporedom. Danas je sv. Anto, pustinjak....
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo