Subota, 20 kolovoza, 2022

Novalić: Zakon o radu donio novih 30.000 radnih mjesta

Pročitajte i ovo

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je Vlada Federacije BiH na čijem je čelu reformska vlada.

Prvu stvar koju smo uradili je da smo stali na sive tijekove novca donoseći dva zakona o unutrašnjem platnom prometu i zakon o financijskom poslovanju. To je jako povećalo javne prihode, kojima se opet rješava socijala, kazao je Novalić.

Ističe da je Zakon o radu donio novih 30.000 radnih mjesta.

To je gotovo pa nevjerojatno. Osim toga, ograničili smo neke potrošnje koje su bile veoma štetne, na primjer donijeli smo registar parafiskalnih nameta. Također, izmijenjen je Zakon o dugu, zaduživanju i garancijama tako da javni sektor ne može beskonačno trošiti i iz budućnosti posuđivati novac i izazivati nelikvidnost, rekao je Novalić.

Kaže da su se s usvojenim zakonima povećali prihodi s tri milijarde i 600 na pet milijardi i 600 KM samo u Federaciji BiH.

To je bilo dovoljno da možemo rješavati socijalna pitanja. To i dramatično povećanje broja zaposlenih, do sada 67.000, je omogućilo da možemo riješiti socijalna pitanja. Mirovinski fond je bio u minusu 226 milijuna, a danas je u plusu 80 milijuna KM, a mirovine su za trećinu veće. Napominjem da smo i svim braniteljskim populacijama značajno povećali prava, konstatirao je Novalić, prenosi Fena.

Dodao je da ono što nije urađeno je to da nisu uvedeni fiskalni zakoni o doprinosima i porezu na dohodak, što je trebalo da značajno smanji obaveze.

Nismo uspjeli složiti interese, imaju mnogi strah od tih zakona, prije svega mislim što ih nedovoljno poznaju, poručio je Novalić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo