NK Busovača: Počele pripreme za novu sezonu

0
354

Izvršena je prva prozivka igrača u NK „Busovača“ i održani su prvi relaksirajući treninzi nakon pauze i završetka prošlog natjecanja.

Pred nogometašima iz Busovače je sezona u višem rangu natjecanja – 2. Liga zapad koju su i sami igrači, uprava kluba i navijači odavno priželjkivali. Liga počinje 20. 8. , a u njoj sudjeluje 14 ekipa iz NS SBK/KSB i NS USK.

Na prvom treningu se, pored gotovo čitave ekipe iz prošle sezone koja je osvojila 2. mjesto u 1. kantonalnoj ligi NS SBK, pojavilo i dosta novih igrača iz okruženja koji će svoju afirmaciju i dalji napredak u igri pokušati igrajući za NK „Busovaču“.

Trener ekipe Oliver Vujica ističe da je na osnovu dva prva treninga još teško procijeniti u kakvom se stanju nalaze novi igrači i da će svi u prvom dijelu priprema imati šansu za dokazivanje i eventualni angažman u klubu. Pripreme će se obaviti na domaćem stadionu, jer je poznato da NK „Busovača“ ima jedan od najboljih travnjaka u okruženju te da ekipe iz Premier lige ovdje i treniraju i igraju međusobne pripremne utakmice u pripremnom periodu upravo zbog kvalitete samog travnjaka. Trener Vujica posebno ističe da je pred ekipom duga sezona (26 kola) i da zbog gotovo duplo većeg broja utakmica u sezoni nego u dosadašnjem periodu je potreban i daleko veći fond dobro pripremljenih igrača.

U toku su i dodatni radovi na infrastrukturi (svlačionice, klupske prostorije) kako bi stadion bio potpuno spreman za novu sezonu.