Nikola Lovrinović: Tito je jedan od 10 najvećih zločinaca i fašista u povijesti

0
5561

Zastupnički dom Parlamenta BiH na jučerašnjoj sjednici nije usvojio inicijativu zastupnika HDZ BiH Predraga Kožula i Nikole Lovrinovića u vezi “Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima“, penosi hms.ba

Tijekom rasprave o dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH, u raspravu se uključio Nikola Lovrinović, predsjedatelja Kluba zastupnika HDZ-a BiH.

Lovrinović je kazao da je točka dnevnog reda pod nazivom “Inicijativa zastupnika Predraga Kožula i Nikole Lovrinovića” za razmatranje točke “Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima”, u ovom trenutku prijedlog Kolegija, a ne njega i njegovog stranačkog kolege.

Međutim Lovrinović je ušao i objašnjenje zašto je smatrao da je ovu inicijativu, koju je ranije ovaj Dom odbio, trebalo usvojiti.

Između ostalog kazao je da je Josip Broz Tito, nekadašnji predsjednik SFRJ, “među 10 najvećih zločinaca i fašista“ u povijesti.

Replicirao mu je Denis Bećirović zastupnik SDP-a, koji je kazao da je očekivao da Lovrinović kaže “da je Ante Pavelić jedan od 10 najvećih zločinaca“, u povijesti, a ne Tito.

Reagirao je i Mladen Bosić, koji je kazao da bi trebalo mijenjati Poslovnik doma da ne bi dolazilo do zlouporabe, poput one kada se vodi rasprava o utvrđivanju dnevnog reda, da se ne otvara rasprava o samoj točki dnevnog

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here