Nevjerojatna ispovijest o Josipu Pandži: Bh. selektor sa srcem na desnoj strani!

Nastupe zlatnih bh. košarkaških kadeta pomno su pratili i u Vitezu, a najveći navijači bili su roditelji briljantnog trenera Josipa Pandže (28), Goranka i Mladen, te mlađi brat Luka (16).

Kako je i sam jučer ispričao za Avaz Josip Pandža, utakmice je najteže proživljavala mama, jer emocije su prevelike.

Obilježja BiH

Njegova porodica ugostila je ekipu pomenutog lista jučer u porodičnom stanu u Vitezu, pokazujući pet kvadrata pregrađene trpezarije pretvorene u sobu u kojoj su nastajale strategije, planovi, u kojoj su se okupljali dječaci koje slavi BiH, u kojoj dominiraju obilježja i zastava BiH.

Goranka je više od dvije decenije uposlenica FIS-a, dok Mladen, rodom Zeničanin, umirovljenik, još zarađuje kao serviser. Josipov mlađi brat Luka, srednjoškolac, pošao je njegovim stopama, a otkriva nam da mu je dvije godine Josip bio trener.

Iako ima samo 28 godina, o Josipu se već može snimiti odličan film. Debitirao je s 14 godina, a kako kaže majka, rođen je s inverzijom organa, ima srce na desnoj strani i drukčiji raspored organa.

Najbolje ocjene

– Uz jak bronhitis te činjenicu da nema jaku konstituciju, uvijek je igrao, a kasnije trenirao momke više mozgom nego mišićima. Morao je davati 200 posto od sebe da bi uspio i bio košarkaš. Godinama je igrao, a onda upisao informatički studij u Varaždinu, otišao u Hrvatsku, davao ispit za ispitom, ali gore ga nisu htjeli u tim, jer, kao, nije bio fizički dovoljno jak. Nakon dvije godine, jednog dana se pojavio na vratima, rekao: To nije za mene, moj život je košarka. Onda je upisao DIF u Sarajevu i sve ostalo je povijest – kaže majka Goranka.

Luka pokazuje bratovljeve ocjene s fakulteta, najbolje su iz košarke i pedagogije.

– Nije floskula, on zaista živi 24 sata košarku, ustaje i liježe s mislima, papirima, snimcima – pričaju Goranka i Mladen, otkrivajući da je Josip kadetima osigurao sedmodnevni “produžetak” priprema u Vitezu da bi ih bolje upoznao.

Tko ne bi zaplakao…

– Vidjeti svoje dijete na onom balkonu i 50.000 ljudi dolje kako skandiraju njegovo ime, recite mi tko ne bi zaplakao – kroz suze govori majka, dok se otac brzo „izgubio” iz sobe.

Na upit o Josipovom kratkom obraćanju, Mladen preuzima.

– To smo mi, Josip je tu djecu uvijek vidio kao braću, kao mlađu braću ili sinove i druge nema. Tako je odgojen i tako sada odgaja te dječake. Kako ćemo drukčije ako nećemo zajedno – završava Mladen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Srednja škola Busovača

SREDNJA ŠKOLA BUSOVAČA: Poziv na roditeljski sastanak vezan uz školsku ekskurziju

Likovna kolonija "Vitez 2015"

Predsjednik FBiH svečano otvorio Međunarodnu likovnu koloniju „Vitez 2015“