- Marketing -
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021
- Marketing -

Nestajemo: Negativan prirodni prirast u svim županijama

Pročitajte i ovo

Infomacija iz nadležne općinske službe u svezi postavljenih usporivača u Vitezu

Uredništvo portala Viteški.ba jutros je kontaktiralo nadležnu općinsku Službu za poduzetništvo i lokalni razvoj u svezi jučer postavljenih usporivača...

JKP “KOMUNALAC” BUSOVAČA: Kvar na vodovodnoj mreži – dio Kaonika, Putiš i Merdani bez vode do daljnjeg

Obavijest iz JKP Komunalac Busovača: "Poštovani potrošači, Zbog kvara na vodovodnoj mreži, došlo je do prekida u vodosnabdijevanju u naselju Kaonik...

Tročlana obitelj iz Orašja živi bez struje i vode: Žele svome sinu život sličan onome koji imaju njegovi vršnjaci

Tročlana obitelj Prijević iz Orašja živi u svega dvadesetak kvadrata, bez struje i vode. Ivanka i Zoran Prijević imaju iznimno...
Negativan prirodni prirast zabilježen je u svim županijama u FBiH, a broje preminulih u prvih pet mjeseci 2021. godine je puno veći od prosjeka.

Kad se povuče crta, ovo bi mogla biti jedna od najtežih godina za BiH gledajući demografsku statistiku.

U razdoblju od siječnja do kraja svibnja ove godine novorođenih je 6.245, a preminule su čak 13.004 osobe. Iako je rijetkost da prvih mjeseci broj preminulih prelazi 10.000, ove godine upravo to se dogodilo.

Makroekonomski analitičar Faruk Hadžić u svojoj analizi istaknuo je kako se o najvažnijim temama za opstanak Bosne i Hercegovine gotovo nikako i ne govori.

Negativan prirodni prirast nastavljen je i u svibnju ove godine u Federaciji BiH. Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, živorođenih je 1.340, umrle su 2.524 osobe, što znači da je prirodni prirast u minusu za 1.184. Samo u prvih pet mjeseci ove godine negativan prirodni prirast iznosio je -6.759!

- Advertisement -

Nijedna županija nije zabilježila pozitivan prirodni prirast, svugdje je broj umrlih bio veći od broja rođenih. U kakvom su stanju pojedine županije, najbolje pokazuje činjenica da se u Bosansko-podrinjskoj svaki treći dan rodi jedna beba, a u Posavskoj županiji svaki drugi dan…, komentirao je Hadžić za Večernji list.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FOTO DANA | Crkva sv. Ante u Busovači

Prekrasan pogled na crkvu sv. Ante Padovanskog u Busovači nakon kratkog nevremena.
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo