Nema kraja problemima u Domu zdravlja Busovača?!

0
2857
Sukob Nezavisnog strukovnog sindikata radnika JU Dom zdravlja Busovača, ravnatelja JU Dom zdravlja Busovača dr. Omera Hadžiradončića i nadležnih institucija iz tjedna u tjedan se nastavlja

U srijedu, 30. kolovoza 2017. godine u Busovači je održan sastanak Predsjedništva Nezavisnog strukovnog sindikata JU Dom zdravlja Busovača s predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom. Uz spomenute, sastanku je nazočila i predsjednica OO HDZ BiH Busovača Mirjana Plavčić i predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak.

Kako je navedeno u javnom priopćenju, razgovarano je o općem stanju u Domu zdravlja Busovača i o problemima s kojima se suočavaju uposlenici – članovi Nezavisnog Sindikata radnika JU Dom zdravlja Busovača. Naime, članovi istog ističu da je direktor Hadžiradončić prekoračio svoje ovlasti, kršio zakonske odredbe te da se iz dana u dan ugrožavaju osnovna prava pacijenata na zdravstvenu zaštitu.

U našu redakciju u proteklih nekoliko dana pristiglo je nekoliko priopćenja Nezavisnog strukovnog sindikata JU Dom zdravlja Busovača. Priopćenja prenosimo u cijelosti:


Podsjetimo, posljednjih nekoliko godina Dom zdravlja Busovača grca u problemima. Gubitci u poslovanju i neizmirene obveze za poreze i doprinose iznose oko 2 milijuna KM. Time je dovedeno u pitanje funkcioniranje Doma zdravlja i obavljanja osnovne funkcije ove ustanove, a to je pružanje osnovnih zdravstvenih usluga svim građanima naše općine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.