Nastavak suđenja Fadilu Novaliću i ostalima: Sporni respiratori stigli u Sud BiH

Suđenje Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku, Jelki Miličević i Fikretu Hodžiću nastavlja se danas u Sudu Bosne i Hercegovine.

Kako javlja Radio Sarajevo, u Sud BiH su stigli i sporni respiratori, koji bi trebali biti prezentirani u sudnici. Na prošlom ročištu nastavljeno je izlaganje nalaza Leandra Pecchie, biomedicinskog inženjera i stručnjaka za medicinske aparate.

Podsjetimo, Novalić i ostali se terete za sumnjivu nabavku 100 respiratora, vrijednosti 10.530.000 KM, koje je iz Kine uvezla firma “F. H. Srebrena malina”.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja te primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Optužnica ih tereti i za pranje novca, falsificiranje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsificiranje službene isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvještaja i njihovo falsificiranje ili uništavanje.

Jelka Milićević je optužena za nesavjestan rad u službi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sarajevo: Namjerno se zabio u automobil bivše supruge, njegovo vozilo se zapalilo prilikom udara u drvo

Gubitak okusa i mirisa ne mora biti samo simptom covida