Nakon što je papa Franjo ironično govorio o “Međugorju”, prepolovio se broj hodočasnika

MEĐUGORIJE – Broj talijanskih hodočasnika u Međugorje prepolovljen je otkako se Papa posljednji put kritički oglasio o “međugorskom fenomenu” – prenosi u četvrtak britanski Catholic Herald (Katolički glasnik), pozivajući se na The New York Times.

Portal tvrdi da se smanjio i broj ostalih hodočasnika. Ipak, Talijani su, koliko zbog geografske blizine, toliko i zbog popularizacije Međugorja u Italiji, bili najčešći i najbrojniji dolaznici u hercegovačko marijansko središte kojim ravnaju mjesni franjevci, u sukobu s mjesnim biskupima, sada Ratkom Perićem a prije njega Pavom Žanićem.

Papa Frane je u avionu koji ga je 9. srpnja vraćao iz Latinske Amerike na novinarsko pitanje odgovorio veoma ironično, govorio o vidjeocima preko kojih navodno Bogorodica šalje poruke, po narudžbi, u unaprijed obznanjeni dan i sat. Najavio je da će se u Vatikanu “veoma skoro” raspravljati o Međugorju.

I uistinu je 24. lipnja Kongregacija za nauk vjere raspravila zaključke Međunarodnoga istražnog povjerenstva o “međugorskom fenomenu”, te ih prihvatila. Ti zaključci nisu objavljeni, ali je iz kuloara “procurila” ocjena – utemeljena ili ne – da u Međugorju nije bilo nikakvih vrhunaravnih pojava. Još prije toga je ta ista Kongregacija poslala biskupima u svijetu uputu, po kojoj su u svojim dijecezama zabranili organizirane nastupe međugorskih vidjelica i vidjelaca, prenosi Jutarnji.hr.

Ako je vjerovati podacima koje objavljuje Catholic Herald, to je pogodilo međugorski vjerski biznis.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Srednja škola Busovača

Nova školska godina počinje 7. rujna

Predsjednik FBiH razgovarao s predstavnicima Organizacijskog odbora za obilježavanje 20. obljetnice oslobođenja Jajca