Srijeda, 6 srpnja, 2022

Nakon mnogo hitova, autorskog rada i kafanskog staža Mladen Radoš 40.godina estradne karijere obilježio novom pjesmom “Kafansko vrijeme”

Pročitajte i ovo

Velik životni i profesionalni uspjeh za svakog pjevača je dočekati i obilježiti 40 godina estradnog rada. Mladen Radoš to upravo čini na najbolji mogući način, pjesmom. Odlučio je nakon niza hitova, autorskog rada, kafanskog staža, svojoj vjernoj publici pokloniti pjesmu “Kafansko vrijeme”.

-Inspiraciju da napišem ovu pjesmu našao sam u svim sjećanjima na neka bolja vremena iz moga kafanskog života. Sjećam se moga početka po lokalima u rodnom kraju, a svaki Bugojanac će se sjetiti tih vremena i starih lokala koji su tada radili do jutarnjih sati. Jedan od prvih lokala u kojima sam pjevao je bio na Ploči kod Branka Tokića, zatim “Magistrala” na ulazu u Bugojno, “Mali Raj” i drugi. Sjećam se kada bih dolazio pjevati oko 20 sati, na parkingu bi bilo već 100-tinjak auta i prepun lokal gostiju koji čekaju na prve pjesme. Mnogi ne znaju da je Bugojno tada bio jedan od najrazvijenijih gradova u BiH te davne 1982. godine kada sam se otisnuo u muzičke vode, kaže za naš portal Mladen Radoš.

Njegova karijera, kao što smo već pisali, nastavlja se u Beču gdje i sada živi. Mladen ističe da ga i za taj period vežu lijepa sjećanja. Ponosan je što je realizovao tu zamisao da snimi pjesmu “Kafansko vrijeme”.

-Kakva su to bila lijepa vremena! Mislim da je u Beču bilo 30.- tak lokala koji su radili sa muzikom.Danas kada da pjevači rade sa jednim klavijaturistom kažem: Hvala Bogu da sam bio sudionik tog lijepog vremena. Zato sam zelio upravo sa ovom pjesmom dočarati sve to iz kafanskog života. Nije mi uopće bilo teško napisati i komponirati ovu pjesmu, jer sam jednostavno vratio cijeli film u svojoj glavi i naravno eto pjesma.

Radoš je ostao vjeran starom i kvalitetnom stilu i jednostavno ne želi bježati iz stvarnosti u kojoj je rođen i odgojen, pa je i taj dar za muziku naslijedio od svojih roditelja. Preporučujemo da poslušate pjesmu “Kafansko vrijeme” u kojoj je sve otpjevano, baš onako kako i jeste.

– Zahvalio bih se svima koji su bili sa mnom sve ove godine, a ljubav prema pjesmi uvijek traje i ostaje. Stigla je neka nova generacija i garnitura pjevača i muzika se strahovito promijenila, ali ja sam ostao i dalje vjeran svome starom stilu jer je to moj teren. Bit će pjesama i dalje od mene, jer skoro za sve moje pjesme ja sam autor teksta i melodije, a također i za ovu zadnju. Slušajte i uživajte uz “Kafansko vrijeme”!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

VIDEO Ovo je najbolja krava koju ćete vidjeti u BiH, a evo i zašto

U okviru Dana kosidbe i Strljanice na Kupresu je održana i stočarska izložba na kojoj se moglo vidjeti mnogo...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo