spot_img

Nakane Širokog nisu uspjele

U prosječnoj nogometnoj predstavi, po hladnom vremenu i vrlo teškom terenu Vitez je više nego zasluženo osvojio bod, a čini se da podjelom bodova više zadovoljni mogu biti gosti.

Prvo poluvrijeme igralo se čvrsto, borbeno i korektno. A igrom u ovom dijelu susreta daleko zadovoljniji može biti trener Karačić od kolege Muse. Jer, Vitez je imao terensku inicijativu, više je napadao, i daleko više posla imao je golman Širokog Soldo od kolege Tirića koji prvih 45 minuta uopće i nije imao nikakvog posla.

Već u 5. minuti Vitez je došao u vodstvo. Veliku grešku napravili su srednji braniči Širokog, sve je to pratio iskusni Đurić, prihvatio izgubljenu loptu obrane gostiju, ušao u šesnaesterac i rutinirano matirao istrčalog Soldu.
Radost Vitežana trajala je samo četiri minute jer su gosti omjer poravnali u 9. minuti igre. Naime, slobodan udarac s desne strane s ruba kaznenog prostora majstorski je izveo Kožulj, a najsnalažljiviji bio je Kresinger i glavom sa 7 – 8 metara matirao nemoćnog Tirića.

U nastavku susreta domaća je momčad nastavila igrati agresivno, napadački, gosti su uglavnom bili na svojoj polovici i pokušavali su domaću momčad ugroziti brzim kontrama. No, ozbiljnijih prilika za postizanje gola do kraja poluvremena nisu napravili. S druge strane, Vitez je bio agilniji, rekli bismo i bolji, opasniji i već u 12 minuti u prilici je bio Kapetan, a Soldo pravovremeno istrčao i spriječio najgore. Soldo je dobro reagirao i u 14. minuti ispred Kapetana a nakon dobrog ubačaja Vidovića. Vitežani su i u nastavku prvog dijela utakmice uporno napadali, ali do kraja poluvremena nisu stvorili ozbiljniju priliku za vodeći gol., a u 36. minuti za malo su im to omogućili Soldo i Pandža. No, ipak svoju i Pandžinu grešku uspio je ispraviti vrlo solidni Soldo.

Drugo poluvrijeme Široki je počeo agresivnije, činilo se i odlučnije i već u 47. minuti Krstanović je nakon izvedenog kornera iz solidne pozicije snažno šutira „nebu pod oblake“. Isto tako u 54. minuti Marković je s lijeve strane dobro centrirao a Kresinger glavom šutirao visoko preko gola. Vitežani su opasno zaprijetili u 60. minuti kada je Đurić, nakon kornera, šutirao preko gola. Dvije minute kasnije Crnov je pretrčao Pezu, ubacio u šesnaesterac a obrambeni igrači domaćina otklonili opasnost.

A preostalih pola sata igre ne vrijede posebnog spomena jer se igralo uglavnom jalovo, rekli bismo obje strane su prijetile „praznim puškama“, bez, poduzimanja bilo kakvih rizika u igri, zadovoljni, i jedni i drugi, neodlučnim ishodom.

Vitez.info / Zvonimir Čilić

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti