Srijeda, 30 studenoga, 2022

Na tematskoj sjednici raspravljano o otpadu

Pročitajte i ovo

Jučer je održana prva tematska sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje na temu “Zbrinjavanje komunalnog otpada na području općine Gornji Vakuf- Uskoplje”.

Uvodno izlaganje

Nakon uvoda predsjednika Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje Marinka Krajine i informacija koje su iznijeli pomoćnik načelnika za lokani razvoj i komunalne poslove, ravnatelj JKP Radovina d.o.o. i v. d. ravnatelj Regionalnog centra za upravljenje otpadom otvorena je rasprava za vijećnike. U svom izlaganju predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a BiH Josip Herceg najprije je naglasio da OO HDZ-a BiH Uskoplje uvažava stavove i mišljenja velikog broja građana općine Gornji Vakuf-Uskoplje, prije svega mještana okolnih područja rudnika “Gračanica” te smatra da navedena lokacija nije prihvatljivo rješenje za Regionalni sanitarni deponij. Naglasio je da nitko ne bi smio zanemariti peticiju od približno 2000 potpisa jer vijećnici su ti koji su dobili povjerenje naroda i moraju uvažavati njihove stavove i mišljenja.

PROČITAJ JOŠ
> Počela realizacija projekta “Biser Rostovo” vrijednog deset milijuna eura
Uskoro počinje izgradnja brze ceste Lašva – Travnik ?

U daljnjem izlaganju je ponudio i konkretno rješenje za trenutačnu situaciju kroz izračun kalkulacije troškova odvoza komunalnog otpada na deponij u Moščanicu do pronalaska nove, prihvatljive lokacije za Regionalni sanitarni deponij.

Ponuđeni zaključci

Na kraju svog izlaganja ispred Kluba HDZ-a BiH je ponudio sljedeće zaključke: da se Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje jasno izjasni da je protiv svih daljnjih aktivnosti na realizaciji projekta Regionalnog sanitarnog deponija “Gračanica”, Također, da Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje, svjesno neprihvatljive situacije na trenutačnom deponiju na lokaciji Batuški lug, zaduži općinskog načelnika da u proračunu za 2016. godinu planira sredstva za sufinanciranje prijevoza komunalnog otpada na deponij Moščanica. Osim toga, jedan od zaključaka je i taj da OV Gornji Vakuf-Uskoplje zaduži općinskog načelnika i predsjednika Općinskog vijeća da u suradnji s načelnicima općina i predsjednicima općinskih vijeća Bugojna, Donjeg Vakufa i Jajca pokrenu inicijativu o pronalaženju prihvatljive lokacije za Regionalni sanitarni deponij. Prilikom izglasavanja, predloženi zaključci nisu dobili potrebnu većinu u OV Gornji Vakuf-Uskoplje. Za navedene zaključke glasovali su vijećnici HDZ-a BiH, vijećnici HDZ-a 1990., vijećnik HSP-a BiH, vijećnik SDP-a i vijećnica 
SBB-a. Ostali vijećnici su bili suzdržani ili protiv navedenih zaključaka.

Izvor

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zlatna groznica u srcu Bosne! Ovo su detalji projekta teškog milijardu dolara

Kompanija Adriatic Metals na projektu rudnika u Varešu namjerava zaraditi više od milijardu dolara. U dokumentima ove kompanije navodi se...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo