Nedjelja, 16 siječnja, 2022

NAJAVA: Nedjeljna radionica posvećena razvoju dječje pažnje i koncentracije te vježbanju koordinacije oko-ruka

Pročitajte i ovo

U nedjelju, 3. listopada udruga UZOR iz Busovače i udruga HUM, nastavljaju s aktivnostima za djecu od 3 do 10 godina, interaktivnim radionicama. Od ove nedjelje pa nadalje, radionice će se održavati u novom terminu, od 10:30 do 13:30 sati. Termin je predviđen za djecu uzrasta od 3 do 10 godina.

Voditeljica radionica, Marija Čalić, napravila je kratku najavu radionica koju možete pročitati u nastavku:

“Radionica će biti održana u terminu od 10:30 do 13:30 sati. Ovu nedjeljnu radionicu posvetit ćemo razvoju dječje pažnje i koncentracije, jačati njihove vještine i vježbati koordinaciju oko-ruka. To ćemo učiniti nizom aktivnosti koje jačaju njihovu strpljivost i potiču izvršavanje zadatka do kraja. Neke od tih aktivnosti su nizanje perlica, slaganje slagalica i aktivnosti iz praktičnog života. Aktivnostima iz praktičnog života poput presipanja i prelijevanja mališani će imati priliku i za razvoj autonomije i samopouzdanja izvršavajući aktivnosti samostalno uz mogućnost učenje na osnovu pokušaja i pogreške.

Uz to, pripremili smo radne listiće za vježbu fine motorike i vježbanje pravilnog držanja olovke, kao i zadatke za usvajanje pojma broja, na način spajanja broja kao oznake s određenom količinom predmeta. Pozabavit ćemo se i prostornim odnosima i percepcijom, slažući u parovima kuglice odgovarajućih boja po zadanom modelu.
Za sudionike koji su starijeg uzrasta i već su usvojili neke od ovih vještina spremili smo određene problemske zadatke usmjerene na moralne dileme prikazane kroz primjere iz praktičnog života. Zadatak je navesti rješenja opisanih situacija, obrazložiti ih i diskutirati o tome.
Nakon toga spremne ih očekuju igre asocijacija i križaljke na temu ljudskih vrijednosti koje valja primjenjivati z svakodnevnom životu za kvalitetnije međuljudske odnose.
Pred nama je dinamična i aktivna nedjelja, raznovrsne aktivnosti i igre, sve u želji poticanja i razvoja vještina koje su višestruko korisne za dječji razvoj u svim razvojnim područjima.
Vidimo se u 10:30h.”
Prijava na radionicu obavezna. Prijava moguća na Facebook ili Instagram stranici udruge UZOR:Instagramhttps://www.instagram.com/uzorbusovaca/
Facebookhttps://www.facebook.com/uzorbusovaca

ili na broj mobitela: 063/876-085 (voditeljica radionica – Marija Čalić, mag.ped.).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Busovača: Umrla Jela (Jozo) Krišto

Jela (Jozo) Krišto umrla je dana 16. siječnja 2022. godine u svojoj 81. godini života. Misa zadušnica i obred ukopa...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo