Nadrealisti tuže sve nivoe vlasti u BiH jer implementiraju skečeve bez odobrenja

Skečevi iz popularnog serijala Top lista nadrealista su gotovo pa postali svakodnevnost građana Bosne i Hercegovine, ali sami autori serije su danas zvanično rekli da je dosta i da je implementiranje skečeva u stvarnom životu bez odobrenja autora prevršilo svaku mjeru.

“Jutros me kontaktirao Nele sa kojim se nisam čuo od rata na ovamo i samo pitao da li sam pročitao vijest da voda nije prljava nego malo prljava, na šta sam odgovorio da jesam. Dodao je samo na kraju šta misliš je l’ ovo prevršilo svaku mjeru i podržao sam ga maksimalno. On je davno napustio Sarajevo i smatra da nema pravo prvi da pokrene inicijativu, ali sam ja okupio ostatak ekipe i odlučili smo da suglasni kao jedan, pokrenemo krivičnu proceduru protiv svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Dosta je više bilo implementiranja naših skečeva bez odobrenja autora, a pri tome niti jednu marku nam nisu isplatili”, ističe jedna od originalnih članova ove ekipe, Zenit Đozić.

Nadrealisti će sa kolektivnom tužbom ići čak i do Straßburga, a konačni zahtjev je da sve dosadašnje propuste i neuspjehe vrate u prvobitno stanje.

“Mi smo napravili listu skečeva koji su se desili u stvarnosti od rata na ovamo i na osnovu toga ćemo ih tužiti. Ne zanima me koji je nivo vlasti i tko je odgovoran, svu štetu koju su načinili ima da poprave i da stanje vrate u početno stanje prije skeča, ili će platiti debele kazne za neodobreno korištenje autorskih prava. Mora se znati neki red i neka budu svjesni da smo se mi samo dobro zajebavali, ali oni su zajebali i nas”, dodao je Đozić.

Ovim činom, Nadrealisti su možda učinili više dobra ovoj zemlji nego svi njeni lideri i visoki predstavnici u protekle dvije i po decenije, a građani se nadaju da će pravda presuditi u njihovu korist.

Tekst je satiričnog karaktera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

BiH: Prilikom uklanjanja odrona pronađeno beživotno tijelo

Hrvati tijekom utakmice protiv Brazila izazvali manje potrese? Seizmolozi zabilježili signale!