Subota, 20 kolovoza, 2022

Načelnici ŽSB u radnoj posjeti Leipzigu

Pročitajte i ovo

Izaslanstva općina Novi Travnik, Travnik, Kreševo, Fojnica, Dobretići i Busovača borave u radnom posjetu njemačkom gradu Leipzigu u okviru Projekta investicije održivog upravljanja otpadom i infrastrukturom za održivo upravljanje, a koji se realizira u suradnji s ovim njemačkim gradom..

Izaslanstvo čine novotravnički načelnik Stjepan Dujo, načelnik Općine Busovača Asim Mekić, načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, načelnik Općine Kreševo Renato Pejak, predstavnik Općine Dobretići Mišo Trupina, predstavnik Društva Leipzig Travnik, Azem Ejubović i tajnik Ureda za Europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu ŽSB, Muhamed Softić.

Domaćin načelnicima ŽSB i izaslanicima je gradonačelnik Leipziga, Burkhard Jung. Nakon radnog sastanka s gospodinom Jungom izaslanstvo načelnika imalo je prigodu obići kompostanu Weisenfels, reciklažno dvorište Altenborg, ali se i upoznati s predstavnicima Saveza za otpad u zapadnoj Saksoniji, uključujući i „Holding za otpad“.

Izaslanstvo iz Središnje Bosne posjetilo je i postrojenje koje vrši preradu otpada u gradu Leipzigu kako bi se na konkretnom primjeru vidio pozitivan učinak i minimalne posljedice na okruženje.

Pozitivni primjeri nastojati će se u narednom razdoblju primijeniti i u ovim srednjobosanskim općinama.

Notra.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo