Načelnici ŽSB u radnoj posjeti Leipzigu

Izaslanstva općina Novi Travnik, Travnik, Kreševo, Fojnica, Dobretići i Busovača borave u radnom posjetu njemačkom gradu Leipzigu u okviru Projekta investicije održivog upravljanja otpadom i infrastrukturom za održivo upravljanje, a koji se realizira u suradnji s ovim njemačkim gradom..

Izaslanstvo čine novotravnički načelnik Stjepan Dujo, načelnik Općine Busovača Asim Mekić, načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, načelnik Općine Kreševo Renato Pejak, predstavnik Općine Dobretići Mišo Trupina, predstavnik Društva Leipzig Travnik, Azem Ejubović i tajnik Ureda za Europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu ŽSB, Muhamed Softić.

Domaćin načelnicima ŽSB i izaslanicima je gradonačelnik Leipziga, Burkhard Jung. Nakon radnog sastanka s gospodinom Jungom izaslanstvo načelnika imalo je prigodu obići kompostanu Weisenfels, reciklažno dvorište Altenborg, ali se i upoznati s predstavnicima Saveza za otpad u zapadnoj Saksoniji, uključujući i „Holding za otpad“.

Izaslanstvo iz Središnje Bosne posjetilo je i postrojenje koje vrši preradu otpada u gradu Leipzigu kako bi se na konkretnom primjeru vidio pozitivan učinak i minimalne posljedice na okruženje.

Pozitivni primjeri nastojati će se u narednom razdoblju primijeniti i u ovim srednjobosanskim općinama.

Notra.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

20 plastenika za korisnike slabijeg imovinskog stanja

SREDIŠNJA BOSNA U teškoj prometnoj nesreći poginuo Husejn Vunić