Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Na račune gradova i općina u FBiH legla 32 milijuna KM

Pročitajte i ovo

Vlada Federacije BiH u utorak je iz proračuna FBiH za 2022. godinu, uplatila sredstva za 64 općine i grada u Federaciji BiH u ukupnom iznosu od 32 milijuna KM, potvrđeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Naime, riječ je o dodjeli financijske pomoći proračunima općina i gradova za sanaciju posljedica nastalih uslijed pandemije Covid-19, kao i za financiranje i sufinanciranje kapitalnih projekata, zahtjeva i inicijativa koje će se provoditi u jedinicama lokalne samouprave.

Ovo je dio od ukupno 39 milijuna KM odobrenih Odlukom Vlade FBiH o raspodjeli sredstava općinama i gradovima utvrđenih proračunom FBiH za 2022. godinu Federalnom ministarstvu financija, a koja su namijenjena za tekuće i kapitalne transfere drugim razinama vlasti.

Ugovore je ranije, u ime Vlade FBiH, s načelnicima i gradonačelnicima potpisala zamjenica premijera FBiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Iz Federalnog ministarstva financija napominju da će ostala sredstava biti uplaćena nakon što preostale općine i gradovi dostave potpisane ugovore, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Objavljeni snimci s mjesta stravične nesreće u kojoj je poginula tročlana obitelj

Stravična nesreća u kojoj su kod Mostara u subotu navečer poginuli supružnici i njihov devetogodišnji sin, a teško povrijeđena...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo