spot_img

Na otočiću Badija imat ćete jedinstven doček

Otok Badija je najveći otočić od ukupno njih 19 u okolici Korčule.

Kažemo otočić jer Badija ima površinu 0.97 km², a da bi nosio naziv otok mora imati najmanju površinu od 1 km².

Naziv Badija je dobio po samostanu izgrađenom još u 15. stoljeću te je on i danas jedan od glavnih obilježja ovog otoka koji možete posjetiti uz prethodnu najavu.

Franjevački samostan igra veliku ulogu u vizualnom identitetu ovog otoka. Do Badija je najlakše doći taksi – brodom iz Korčule, što je ujedno i najjednostavniji način obilaska otoka i otočića u Hrvatskoj, piše Bonjour.ba.

Ljepota hrvatskih otoka i otočića je neupitna, međutim ono što ovaj otok čini posebnijim od ostalih je idiličan doček koji ćete dobiti pri samom dolasku. Riječ je o jelenima koji se okupljaju kod mjesta izlaska ljudi s brodova, gdje svi nazočni ostaju oduševljeni.

S toga ne čudi da je najpoznatija plaža ona betonska na kojoj se jeleni i okupljaju te slobodno šetaju dok se vi sunčate. Bit će vam mnogo zahvalni na hrani, s toga pri polasku na otok Badija ponesite i poslasticu za jelene.

Pored plaže s jelenima, tu su i mnoge uvale i manje plaže s kamenčićima. Otokom prevladava šuma čempresa pa ćete lako pronaći i hlad, zaključuje Bonjour.ba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Andreovska ✨ (@andreovskaa)

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti