Na natječaj OS BiH prijavilo se svega 819 osoba

Potvrđuje to i nedavno objavljeni Javni oglas za prijam u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Prema zasad dostupnim podacima, za prijam u Oružane snage BiH 500 kandidata prijavilo se ukupno 819 osoba. Od tog broja, 425 je prijavljenih Bošnjaka na traženog 201 izvršitelja i 324 Srba na 88 izvršitelja, što znači da se za hrvatske pozicije i pozicije iz reda “Ostalih” prijavilo ukupno tek 70 osoba, doznaje IKS Portal, a prenosi HMS.

Taj podatak zvuči gotovo nevjerojatno s obzirom na to da se po objavljenom oglasu tražilo 207 Hrvata. Dakle, prema tome, izgledno je da će ostati upražnjeno najmanje 150 radnih mjesta namijenjenih Hrvatima, odnosno oko 72%, a ta brojka u konačnici možda bude i veća.

U državi u kojoj mladi masovno odlaze trbuhom za kruhom u zapadne zemlje, a broj nezaposlenih mjeri se u stotinama tisuća, začuđujuća je nezainteresiranost Hrvata za vojskom BiH.

Izgledno je kako će resorno ministarstvo morati raspisati novi natječaj, a predstavnici Hrvata motivirati mlade za vojsku ako žele popuniti hrvatske pozicije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nova nada svjetskog tenisa bolja i od Đokovića

Košarkaši Busovače ‘razbili’ Posušje za kraj sezone!