spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Na 11. memorijalnom pohodu “Darijan Šarac” sudjelovali i planinari PD TIM Busovača

Cilj pohoda: Sjećanje na pokojnog Darijana Šarca iz Čitluka te promoviranje zdravog načina života, podizanje svijesti o važnosti donacije i transplantacije organa te zahvala obitelji Šarac!

U organizaciji HPD Vitez i Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB održan je 11. Po redu Memorijalni pohod „Darijan Šarac“.

Ovaj pohod se organizira u spomen na prerano preminulog (17-godišnjeg) Darijana Šarca koji je izgubio bitku za život 2012. godine, dvije godine nakon transplantacije srca.

“Obitelj Šarac iz Čitluka, u dva navrata je ugostila članove HPD Vitez i to 2011. i 2019. Prilikom njihovog hodočašća u Međugorje 2011. smo imali sreću upoznati pok.Darijana i njegovu obitelj koja nas je primila u svoj dom kao svoje prijatelje i rodbinu i ako smo se prvi put u životu vidjeli. Nakon Darijanove smrti, dirnuti dobrotom ovih ljudi a žalosni zbog izgubljenog mladog života, uprava HPD Vitez, a na prijedlog Udruge dijaliziranih i transplantiranih KSB, se odlučila za organizaciju Memorijalnog pohoda „Darijana Šarac“ koji se održava od 2012.,svake godine u 9. mjesecu, jer je to mjesec rođenja pok. Darijana (13.09.1995.)”, ističu iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB te dodaju:

“Tako je bilo i ove godine, održan je 11. Memorijalni pohod na relaciji Vitez gradski trg-Zabrđe-Zaselje. Na pohodu su sudjelovali, pored članova HPD Vitez, i članovi PD „TIM“ Busovača te članovi PD „Paklarske stijene“ iz Travnika. Iskreno im se zahvaljujemo na dolasku i sudjelovanju na pohodu. Prije polaska na turu, veliki broj planinara pristupio je potpisivanju donorskih kartica na malom štandu koji je upriličila Udruga dijaliziranih i transplantiranih KSB. Do Zabrđa nam je trebalo, sa kraćim pauzama, nepuna tri sata hoda. Noć se brzo približavala te nas je već na Liskovini uhvatio mrkli mrak. Kratko smo se okrijepili, stavili naglavne baterije i pravac Zabrđe. Na Zabrđu su nas već tradicionalno dočekali članovi Udruge građana Zabrđe sa pravom gozbom, toplim i preukusnim Draginim čajem, kolačima, voćem, osvježavajućim pićima i drugim delicijama. Njima se ove godine pridružila Udruga Svjetlo iz Viteza, koja je pomogla u organizaciji i dočeku planinara na Zabrđu. Ovom prigodom želimo od SRCA DA IM SE ZAHVALIMO u ime HPD Vitez i u ime UDiT SBK/KSB. Nakon okrepe i polusatnog zadržavanja na Zabrđu gdje je postajalo sve hladnije i hladnije, uputili smo se prema Zaselju u topli planinarski dom gdje je grupa planinara i planinarki, pripremila čaj i večeru za sve sudionike. Treba napomenuti da je kroz sve ove godine na pohod dolazila i obitelj Šarac sa darovima za sve sudionike, no ove godine su nažalost bili spriječeni te iz objektivnih razloga nisu bili sa nama. Nadamo se da će 12. Memorijal koji je planiran za 9. Mesec 2023. biti još bolji i posjećeniji i da će nam se na ovom divnom događaju ponovo pridružiti i naši Šarci.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti