Petak, 5 ožujka, 2021

MUP SBŽ: Rasvijetljene tri teške krađe u Katoličke crkve

Pročitajte i ovo

Radnici u BiH se najčešće žale na neisplaćene plaće i neuplaćene doprinose

Centar za građansku suradnju (CGS) Livno kroz projekt “Zajedno za radnička prava”, koji podržava Međunarodni Olof Palme centar, i...

VIDEO | Kiseljačanin Ivan Rajić sjajnim nastupom ušao u peti krug emisije “Zvezde Granda”

Kiseljačanin Ivan Rajić uspješno je savladao još jednu prepreku na Zvezdama Granda. Ovaj 17-godišnji roker oduševljava svojim nastupom ,...

FOTO: ‘Cataleya’ sutra počinje s radom, pogledajte ponudu!

Cvjećara 'Cataleya' svoje vrata otvorit će sutra. Kupcima je u moderno opremljenom i uređenom prostoru dostupna bogata ponuda cvijeća,...
Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv imovinskih delikata, policijski službenici PS Novi Travnik i PS Vitez uspješno su rasvijetlili tri krivična djela „Teške krađe“ koja su koja su izvršena u Katoličkim crkvama u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, te u mjestu Kalvarija i Zabilje, općina Vitez.

Naime, dana 03.01.2021.godine oko 10,40 sati u PS Vitez je prijavljena „Teška krađa“ koja je izvršena u prostorijama Katoličke crkve u mjestu Zabilje, općina Vitez. Prema prijavi nepoznati počinitelj ili više njih je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor na kojem je pričinjena materijalna šteta, dok su iz crkve otuđeni vjerski predmeti Kalež i Plitvica.

Također, dana 23.01.2021.godine oko 08,25 sati u PS Novi Travnik je prijavljeno da je u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, izvršena „Teška krađa“ u Katoličku crkvu, kojom prilikom je razbijeno staklo na prozoru, te je otuđena određena količina novca iz kutije za dobrovoljne priloge.

Istog dana, oko 15,00 sati u PS Vitez je prijavljena „Teška krađa“ u Katoličku crkvu u mjestu Kalvarija, općina Vitez, kojom prilikom su razbijena stakla na ulaznim vratima, a iz crkve su prema prijavi otuđeni vjerski predmeti Kalež i Plitvica.

Uzimajući u obzir svu specifičnost navedenih krivičnih djela, službenici policije su rješavanju istih pristupili krajnje ozbiljno i profesionalno, što je za rezultat imalo njihovo potpuno rasvjetljavanje.

Navedene aktivnosti su dovele do pronalaska i lišenja slobode osobe A.J. rođen 1993. godine iz Travnika, koji je sumnjiči za izvršenje predmetnih krivičnih djela.

- Advertisement -

U suradnji s nadležnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

IZVOR:MUP SBŽ

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

FOTO: ‘Cataleya’ sutra počinje s radom, pogledajte ponudu!

Cvjećara 'Cataleya' svoje vrata otvorit će sutra. Kupcima je u moderno opremljenom i uređenom prostoru dostupna bogata ponuda cvijeća,...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo