- Marketing -
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Mostarske studentice neprikladno odjevene na fakultetu

Pročitajte i ovo

U srijedu predstava “Tartuffe” busovačkih kazalištaraca

Mladi busovački kazalištarci idući tjedan će u kino dvorani Theatre u Busovači odigrati predstavu "Tartuffe". Predstava je na rasporedu...

Važna obavijest iz KRH Vitez

KONZULAT REPUBLIKE HRVATSKE VITEZ Vitez, Franšizni centar BiH, Poslovni centar 96 broj 2 tel. **387 30 719 200; e-mail: krh.vitez@mvep.hr   Vitez,...

BUSOVAČA: Preminula Mare Šušnja rođ. Šafradin

23.11.2021. u svojoj 87 godini života preminula je Mare Šušnja rođena Šafradin. Misa zadušnica i obred ukopa obavit će se...
Studenti, a pogotovo studentice, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru ne poštuju kodeks o odijevanju, utvrdila je to Uprava fakulteta, prenose studentski predstavnici.

Informacija je to koja je objavljena na Facebook stranici Studentskog zbora tog fakulteta. Kako je u Facebook objavi navela nepotpisana studentska predstavnica o odijevanju studenata razgovaralo se u srijedu na sjednici Znanstveno-nastavnog vijeća fakulteta. To je jedan od dva zaključka sjednice koja se, kako navodi predstavnica, tiču studenata. Obavijest o načinu oblačenja je, tvrdi ona, Upravi vrlo kritična.

Nepotpisana studentska predstavnica nadalje navodi da ”kao predstavnica ima dužnost upozoriti sve studente na poštivanje svih pravila, pa tako i ovoga i nadam se da će te i vi isto to učiniti”. Stav Uprave Filozofskog o odijevanju, navodi predstavnica i članica Vijeća, predstavnici studijskih godina bi trebali podijeliti s ostalim studentima.

‘Buduća društvena elita’

- Marketing -

Podsjećamo kako je kodeks, odnosno Pravilnik o odijevanju Sveučilišta u Mostaru donesen 2010. godine, a da bi tek devet godina kasnije bio postavljen na fakultetima. Pravilnikom, kao što mu i sam naziv kaže, definiran je način odijevanja nastavnog i nenastavnog kadra te studenata.

U Pravilniku o odijevanju, poglavlju veznom za odijevanje studenata, navodi se: ”Studenti dodiplomskoga, kao i poslijediplomskoga studija se trebaju odijevati primjereno pravilima dobroga ukusa, kao i činjenici da su se odabirom pristupa visokoškolskoj ustanovi i neposredno odredili kao akademski građani i buduća društvena elita prostora i naroda u kojem će ostvarivati primjenu stečenih iskustava i znanja na ovom studiju”.

- Marketing -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 1. nedjelja Došašća – C – 28. 11. 2021.

1. Danas je 1. nedjelja došašća. Od sutra počinju mise zornice na koje pozivamo sve vas, a posebno djecu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo